Bezoek pythonwees in Leens

DoeZoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Koningspython achtergelaten voor hotel

9 januari 2012 Opmerkelijk Leens, Groningen Een werknemer van een Gronings hotel kreeg afgelopen vrijdag de schrik van zijn leven. Toen hij een pakketje openmaakte dat op de stoep lag, werd hij zomaar gebeten door een python. De slang woont nu in een dierentuintje in Leens.

"Het diertje heeft al genoeg meegemaakt en moet eerst even bijkomen"

Een koningspython van anderhalve meter lag afgelopen vrijdag op de stoep voor een Gronings hotel. Een werknemer werd gebeten toen hij het pakketje openmaakte, waar de slang in zat. De beet is niet giftig, maar de werknemer moest wel naar de huisarts voor zijn wond. De achtergelaten python wordt nu verzorgd in de kleine dierentuin DoeZoo Insektenwereld in Leens. Dat gebeurt nu nog achter de schermen. "Het diertje heeft al genoeg meegemaakt de afgelopen tijd en moet nu eerst even bijkomen", vertelt dierenverzorger Jakob Kooistra.

Wat er daarna met de slang gebeurt is nog niet duidelijk. "We hebben hier wel een paar slangen van dezelfde soort. Dus hij kan hier blijven wonen. Maar misschien gaat hij ook wel naar een andere dierentuin." De politie zoekt nog naar de eigenaar, maar daar gelooft Kooistra niet meer in. "Degene die het beest op de stoep heeft gelegd, wilde de hoteleigenaren vast laten schrikken. Als hij zich zou melden, heeft hij eerst heel wat uit te leggen."

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-01-09 14:52:59 · Gepubliceerd: 2012-01-09 14:31:36 - 129