1

Ga een dagje weg dit weekend!

De leukste uitstapjes voor dit weekend

Sneker Filmwinter Redactioneel door

archief oud artikel 19 januari 2012 Toerisme Sneek, Friesland Maak er een gezellig weekend van, ondanks het druilerige weer! Ga met de kinderen op jacht naar het inktmonster in het Kinderboekenmuseum, geniet van muziek tijdens het Blues Festival of bekijk de meest bijzondere films bij Sneker Filmwinter. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Tientallen filmtoppers op Sneker Filmwinter

Sneek - Bekijk de beste films van het afgelopen seizoen nog een keer tijdens Sneker Filmwinter. Tijdens dit gezellige festival komen films voorbij op het witte doek, die niet eerder in Sneek te zien waren of die zo bijzonder zijn dat ze nog een keer draaien. Grijp deze kans en geniet een weekendlang van de 33 beste en meest indrukwekkende films bij CineSneek.

Nog tot en met 22 januari.

Toegangsprijs is €25,00 per persoon.

Ga op jacht in het Kinderboekenmuseum

Den Haag - Duik in de wereld van de kinderboeken met de voorstelling Papiria in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Gewapend met een Slurper ga je op zoek naar Inkvraat, het monster die het literaire boekenland bedreigt. Dool door het Diepe Denkersdal en het Dwarse Donderstenenravijn en ontmoet schrijvers en tekenaars of speel de leukste spelletjes. De kinderen krijgen tijdens hun missie hulp van bekende verhaalfiguren zoals Minoes, de ijzersterke Pippi Langkous en het jongetje Dolfje Weerwolfje. In een workshop leer je zelf verhalen te maken, die het monster Inktvraat op afstand weten te houden.

Nog tot en met 31 december 2016.

Toegangsprijs is vanaf €3,75 per persoon.

Bezoek het Blues Festival

Wageningen - Duik verschillende kroegen in en luister naar heerlijke live bluesmuziek in Wageningen. Aan de 22ste editie van de Blues Kroegentocht doen maar liefst veertien cafés in de binnenstad mee. Op elke locatie treden bluesbands op. Het Blues Festival begint op vrijdagavond in Cafe Loburg waar de Wageningse band Gazzarie het evenement opent. Op zaterdag treden meerdere artiesten op, waaronder Bas Kleine, X ray Bluesband, Bas de Haan, Howlin Bill en Bas Paardekoper. Op zondag is er een optreden in de Bluesclub XXL van de Amerikaanse Dudly Taft.

Nog tot en met 22 januari.

Toegangsprijs voor Bluesclub XXL is €7,50 per persoon, de overige optredens zijn gratis.

Kijk naar kunst tijdens Cultuurnacht Breda

Breda - Speur in het donker naar de mooiste optredens, tentoonstellingen en een heleboel verrassingen! Tijdens de Cultuurnacht Breda gooien kunst- en cultuurinstellingen vanaf 19:00 uur tot middernacht de deuren open. De nacht start bij PodiumBloos en verspreidt zich vervolgens over de hele stad. Bezoekers krijgen niet een gewoon entreekaartje waarmee ze overal naar binnen kunnen, maar een lichtgevende breaklight. De Cultuurnacht heeft dit jaar een extra betoverend tintje, want het thema is 'Magie'.

In de nacht van 20 op 21 januari.

Toegangsprijs is op de avond zelf €10,00 per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar zijn gratis onder begeleiding van een volwassene.

Vind de goedkoopste boeken

Rotterdam - De goedkoopste, nieuwe boeken vind je op het Boekenfestijn in Rotterdam. Hier liggen meer dan een miljoen boeken. De hal is zo groot als een voetbalveld en op de lange rijen tafels liggen boeken uitgestald die voor een prikkie te koop zijn. Pak een boekentrolley en wandel op je gemak door de verschillende afdelingen, waaronder sprookjes- en jeugdland, culinaire boeken, wetenschappelijke publicaties en romans. Ook is er een grote stripafdeling en ontbreekt natuurlijk literatuur ook niet.

Nog tot en met 22 januari.

De toegang is gratis.

Vind nog veel meer uitjes voor het weekend op de kalender van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2012-01-18 16:22:06 · Gepubliceerd: 19 januari 2012 - 605