Net zo snel als Groothuis

Kom schaatsen in Thialf

Toppers onder de schaatsbanen Nieuws door

archief oud artikel 30 januari 2012 Toerisme Heerenveen, Friesland Sinds gisteren heeft Nederland er weer een nieuwe schaatskampioen bij: Stefan Groothuis. Op de 1000 meter gaf hij alles wat hij had en ging naar huis met de overwinning in zijn broekzak. Net zo snel worden als Groothuis? Kom dan naar Thialf in Heerenveen. Hier worden echte schaatshelden geboren.

Sinds gisteren is er weer een nieuwe wereldkampioen sprint in Nederland. Stefan Groothuis reed de 1000 meter in 1.06,96 minuten en versloeg daarmee zijn grote rivalen Lee Kyou-hyuk en Mo Tae-bum. Groothuis is de vierde wereldkampioen sprint uit Nederland, na Jan Bos (1998) en Erben Wennemars (2004 en 2005). Heb je ook de schaatskriebels te pakken? Haal dan snel die ijzers uit het vet en kom naar één van de overdekte schaatsbanen van Nederland.

Thialf

Eén van de meest bekende schaatsbanen is Thialf in Heerenveen. Het Friese Thialf is de bekendste schaatsbaan van Nederland. De grootste namen glijden hier met hun ijzers over het bevroren oppervlak. Maar ook voor houten klazen is de schaatsbaan een leuk dagje weg. Thialf beschikt over een 400-meterbaan een ijshockeybaan en een krabbelbaan. Hoewel de schaatsbanen misschien niet zo bijzonder ogen, sta je wel op het ijs waar grote schaatsers historie schreven!

Natuurijs

Deze week gaat het hard vriezen en daarom kun je aan het eind van deze week misschien al schaatsen op natuurijs. Noordlaren bereidt zich al voor op de eerste marathon op natuurijs. Sinds gisteren zijn sproeiers bezig om een dikke ijslaag aan te leggen. Houd DagjeWeg.NL in de gaten voor het laatste schaatsnieuws.

In Thialf is schaatshistorie geschreven
Vind nog veel meer mooie schaatsbanen op DagjeWeg.NL. Lees: Toppers onder de schaatsbanen.

Laatst gewijzigd: 2012-01-30 08:58:01 · Gepubliceerd: 30 januari 2012 - 243