Schaatsen op natuurijs: het kan!

Noordlaren opent als eerst de natuurijsbaan

Nieuws door

archief oud artikel 30 januari 2012 Sport Noordlaren, Groningen Terwijl we in de rest van Nederland nog met smart wachten op stevig natuurijs, binden ze in Noordlaren de ijzers onder. Vanmiddag opende de ijsbaan voor schaatsers. Woensdag verwachten ze de eerste marathon te kunnen rijden.

Zondagavond sproeiden vrijwilligers hoopvol de baan in het Groningse Noordlaren. En met succes! Vanmiddag gingen de poorten open voor trappelende schaatsfanaten. Het eerste rondje op natuurijs dit jaar is een feit. De ijsvereniging van Noordlaren, De Hondsrug, hoopt dit jaar ook de eerste marathon op natuurijs binnen te halen. De verwachting is dat dit woensdag al gaat gebeuren.

Natuurijs

Het hele land is weer in de ban van het schaatsen. In Friesland en in de Gooi- en Vechtstreek liggen al een groot aantal gemalen stil, om het ijs zo goed mogelijk aan te laten groeien. Vanaf dinsdag geldt er een vaarbod voor de Loosdrechtse Plassen, de Loenersloot, Waver, Ginkel, Gein en Grote Heicop. Alles voor het schaatsplezier!

Vind meer winterplezier op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-02-02 12:27:26 · Gepubliceerd: 30 januari 2012 - 471

Dit past bij 'Schaatsen op natuurijs: het kan!'