1

Vanavond: de eerste marathon op natuurijs!

Noordlaren heeft de schaatsprimeur!

Winterplezier   Nieuws door

archief oud artikel 31 januari 2012 Opmerkelijk Noordlaren, Groningen Het vriest hard! Vanavond al vindt de eerste schaatsmarathon op natuurijs plaats in Noordlaren. Er ligt daar nu een ijslaag van drie centimeter.

Noordlaren heeft de strijd om de eerste marathon op natuurijs gewonnen. Vanavond al vindt de eerste schaatswedstrijd plaats. De eerste race is voor de dames en begint om 18:00 uur, daarna zijn de C1-rijders en de veteranen aan de beurt. "We hebben minimaal drie centimeter ijs nodig en dat ligt er nu. Bovendien hebben we nog een paar uur te gaan waarin het goed vriest", vertelt ijsmeester Jan Geert Veldman aan Radio 538. Helaas zijn de schaatstoppers de hele week aan het schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Zaterdag staat daar de Alternatieve Elfstedentocht op het programma.

Natuurijs

Gisteren al konden de gewone schaatsers het ijs van Noordlaren al op. Zondagavond sproeiden vrijwilligers hoopvol de baan in het Groningse Noordlaren. En met succes! Het hele land is weer in de ban van het schaatsen. In Friesland en in de Gooi- en Vechtstreek liggen al een groot aantal gemalen stil, om het ijs zo goed mogelijk aan te laten groeien.

"We hebben minimaal drie centimeter ijs nodig en dat ligt er nu"
Bekijk ook de winterpagina van DagjeWeg.NL voor nog meer schaatsplezier!

Laatst gewijzigd: 2012-01-31 10:43:00 · Gepubliceerd: 2012-01-31 10:14:08 - 271