1

Kom op archeologisch spreekuur

Ontdek het verhaal achter je gevonden bodemschatten

Wat te doen in Flevoland Nieuws door

archief oud artikel 3 februari 2012 Geschiedenis Lelystad, Flevoland Neem je gevonden bodemschatten uit Flevoland mee naar Lelystad. Bij het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten is het vandaag archeologisch spreekuur. Laat een deskundige kijken naar de gevonden voorwerpen en ontdek het verhaal dat erbij hoort.

Er zijn tegenwoordig tal van programma's over schatgraven en archeologie. Soms zie je mensen naar huis gaan met een stokoud beeldje wat nep blijkt te zijn of iets wat juist heel bijzonder is. Ontdek het verhaal achter je eigen gevonden voorwerp op het archeologisch spreekuur in Nieuw Land. Elke eerste vrijdag van de maand zit een deskundige klaar om gevonden voorwerpen uit de bodem van Flevoland te onderzoeken. Regelmatig krijgt hij hele bijzondere voorwerpen onder ogen. Vermoed je ook dat je een archeologische vondst gedaan heb? Neem het dan mee naar het spreekuur en ontdek wat het is en waar het voor gebruikt werd.

Praktische informatie

Het archeologisch spreekuur begint om 13:00 uur en duurt tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen zich melden bij de receptie van het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten. Aanmelding vooraf is niet nodig en de toegang is gratis. Benieuwd naar eerdere vondsten die gedaan zijn in Flevoland? Bekijk dan de website van het depot. Het adres van het depot is: Oostvaardersdijk 0113, Lelystad.

Bekijk de mooiste archeologische vondsten in het museum!

Laatst gewijzigd: 2012-02-03 09:00:07 · Gepubliceerd: 3 februari 2012 - 161