1

Snoeiharde strijd op schaatsen

Sta aan de grond genageld bij Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice Nieuws door

archief oud artikel 3 februari 2012 Valkenburg a/d Geul, Limburg Geen saaie rondjes schaatsen, maar een snoeiharde strijd op een 600 meter lange baan vol obstakels. Dat is pas actie! Kom zaterdag naar Valkenburg voor het Red Bull Crashed Ice World Championship.

Ben je de aanblik van die eeuwig rondjes rijdende schaatsers beu? Dan is het tijjd voor de volgende level! Zaterdag staat het publiek aan de grond genageld - of vastgevroren - bij Red Bull Crashed Ice in Valkenburg. Hier barst de strijd los tussen ijshockeyschaatsers op de Cauberg in Valkenburg. Wie weet de 600 meter lange baan vol obstakels het snelst af te leggen? De baan start in het Kuurpark en eindigt in het centrum van de stad.

Deelnemers

Het is dit jaar aan Ab Krook, en zijn pupil Falko Zandstra, om het Nederlandse team aan de top van het kampioenschap te laten eindigen. Ook bekende schaatsers Rintje Ritsma en Annamarie Thomas wagen, net als vorig jaar, weer een poging om zich te kwalificeren voor de finaledag.

Ice Cross Downhill

Het Ice Cross Downhill is een relatief nieuwe sport. In 2000 gingen atleten in Stockholm voor het eerst de strijd aan op een ijsbaan vol obstakels. In 2011 kwam de sport voor het eerst naar Nederland voor het Red Bull Crashed Ice Championship in Valkenburg. Wil je er zaterdag bij zijn? Dat kan! De toegang is gratis. De deuren van het evenemententerrein Kuurpark openen om 15:00 uur. Het kampioenschap start om 17:45 uur.

Tips van de organisatie: trek warme kleding aan, zelfs thermo-ondergoed is geen overbodige luxe.

Haal alles uit de vrije dagen. Ga een dagje uit dit weekend.

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:04:23 · Gepubliceerd: 3 februari 2012 - 88