Vier 200 jaar Charles Dickens

Leuke activiteiten rondom geboortedag schrijver

Dickens Museum   Nieuws door

7 februari 2012 Geschiedenis Bronkhorst, Gelderland Kom vandaag naar het Dickens Museum in Bronckhorst. Vanwege de tweehonderdste verjaardag van Charles Dickens, is het museum over de schrijver vandaag gratis toegankelijk. En er worden leuke activiteiten georganiseerd.

De wereld herdenkt vandaag de geboortedag van Charles Dickens. Precies tweehonderd jaar geleden werd de schrijver van 'Christmas Carol' geboren in Engelse Landport. Ook in Nederland wordt deze verjaardag gevierd! Kom naar het Dickens Museum in Bronckhorst. De entree is vandaag gratis en om 14:00 uur onthult het museum een porseleinen beeld van de schrijver die voor eeuwig voorleest uit eigen werk. Bekijk in het museum de prachtige collectie Dickens beelden en bewegende poppen uit zijn verhalen. Ook staan hier authentieke stukken uit het leven van de schrijver, zoals zijn originele wandelstok en zijn bureau.

Kom naar het Dickenstheater

Geniet van de mooiste voorstellingen in een klein en knus theater. In het Dickenstheater, van het Dickens Museum, geniet je van twee mooie voorstellingen naar het werk van Charles Dickens. Ga naar de wereldberoemde 'Christmas Carol' of naar het vertederende verhaal 'Oliver Twist'. De voorstellingen zijn alleen op afspraak te bekijken en in het theater is ruimte voor vijftig personen. Reserveren kan via het Dickens Museum. De voorstellingen zijn te bezoeken in heel 2012.

Speur naar Dickens-figuren

Ontmoet de personages uit de verhalen van Charles Dickens. Ze lopen op 18 februari rond in de bibliotheek in Emmen. In de bibliotheek is een speciale route uitgezet, die langs de diverse personages voert. Na de speurtocht is de speelfilm 'David Copperfield' te zien, een drie uur durende speelfilm met Daniel Radcliffe in de hoofdrol. Het verhaal van de film sluit het meeste aan op het leven van Charles Dickens zelf, die ook het verhaal geschreven heeft.

Eet mee van het Dickens-buffet

Ook in de avond is er veel te doen in de Bibliotheek Emmen. Om 19:30 uur geeft de secretaris van The Haarlem Branch of the Dickens Fellowship, een lezing over het leven en werk van Dickens. De entree hiervoor is 4,50 euro voor niet-bibliotheekleden. Leden krijgen een euro korting. En schuif aan bij het Dickens-buffet met gerechten uit de tijd waarin Dickens leefde. Dit buffet kost 35,00 euro per persoon. Tot slot laten leden van de Close Harmoney Groep 19e eeuwse liederen horen. De festiviteiten beginnen vanaf 13:00 uur.

Ontdek de mooiste natuurijsbanen van Nederland!

Laatst gewijzigd: 2012-02-07 09:12:00 · Gepubliceerd: 2012-02-07 08:11:51 - 670