1

IJsmeesters komen langs in Ouwehand

IJsberen en tijgers trotseren de kou

Ouwehands Dierenpark Rhenen Nieuws door

archief oud artikel 7 februari 2012 Natuur Rhenen, Utrecht Heel Nederland is in de ban van de vorst. De één kruipt lekker bij de verwarming, de ander kan niet wachten om het ijs op te glijden. De tijgers en de ijsberen uit Ouwehands Dierenpark vinden de ijspret maar wat leuk! Maar de pinguïns uit Burgers' Zoo zijn voor de zekerheid naar binnen gebracht.

Gisteren was het dan eindelijk zover en mochten de tijger en de ijsbeer uit Ouwehands Dierenpark ook een keertje glijden over het ijs. De tijger vond het allemaal erg spannend en veegde meteen de sneeuw weg, om te kijken wat daar onder verborgen zat. De ijsbeer vond het veel leuker om tussen de ijsschotsen door te zwemmen.

Burgers Zoo

Sommige dieren vinden de kou maar niks. De pinguïns in Burgers' Zoo zijn naar binnen gebracht. De dieren leven in het wild niet op de Zuidpool, maar in Zuid-Afrika. Ze zijn deze lage temperaturen dus helemaal niet gewend. De pinguïns zouden het buiten nu niet overleven. Olifantje Mumba vond het juist weer heerlijk om te spelen met sneeuw!

De pinguïns in Burgers' Zoo zijn naar binnen gebracht

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 08:37:43 · Gepubliceerd: 7 februari 2012 - 187