1

Schaatsen over de Keizersgracht

Na vijftien jaar is de grachtenrace weer terug!

Schaatsen Nieuws door

archief oud artikel 11 februari 2012 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Het is dan wel geen Elfstedentocht, maar ook de Keizersrace is een uniek schaatsevenement. Na vijftien jaar is de schaatstocht over de Amsterdamse gracht weer terug!

Vanavond begint om 18:00 uur de Keizersrace over de Keizersgracht in Amsterdam. De deelnemers schaatsen 150 meter tegen elkaar op de Keizersgracht, tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat. Meedoen kan niet meer, maar kijken is net zo leuk! Langs de gracht staan er gezellige koek-en-zopietenten voor een glaasje glühwein of een kop warme chocolademelk met slagroom. Ook zijn er optredens van Hollandse zangers.

Sfeervol plaatje

"Dit is geweldig voor de stad. Na de Elfstedentocht komt de Keizersrace, zeker voor Amsterdammers, toch wel op de tweede plaats", vertelt burgemeester Eberhard van der Laan tegen De Telegraaf. "Iedereen droomt er vanaf kleins af aan al van eens op onze grachten te kunnen schaatsen. En met de fantastische verlichting en alles eromheen is het ook een enorm sfeervol plaatje."

De laatste keer dat de Keizersrace gereden werd, was in 1997. Net als de Elfstedentocht.

Na de Elfstedentocht komt de Keizersrace toch zeker op de tweede plaats!
DagjeWeg.NL heeft een startpagina die helemaal in het teken staat van schaatsen en skiën. U vindt er onder meer het populaire overzicht van schaatsbanen in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2012-02-09 16:04:14 · Gepubliceerd: 11 februari 2012 - 3303

Dit past bij 'Schaatsen over de Keizersgracht'