Startschot voor Hollands Venetië Tocht

Klassieker na jaren weer mogelijk

Schaatsen Nieuws door

archief oud artikel 11 februari 2012 Toerisme Giethoorn, Overijssel Zondag stikt het van de mensen rondom Giethoorn. De organisatie verwacht zo'n 80.000 toeschouwers voor de Hollands Venetië Tocht. Een echte schaatsklassieker! De toerrijders staan om 8:00 uur aan de start op het Bovenwiede.

Dwars door de kop van Overijssel slaan de schaatsers zondag hun ijzers uit voor de Hollands Venetië Tocht. Door rietvelden en langs eendenkooien voert deze 55 kilometer lange tocht de deelnemers door de dorpen Giethoorn, Dwarsgracht, Wanneperveen, Blokzijl en Belt Schutsloot. Voor deze tocht komen de grote namen uit de schaatswereld graag naar Giethoorn!

De laatste keer dat de bekende tocht werd verreden was in 1996. Winnaar was toen Erik Hulzebosch, tweede werd Yep Kramer en als derde eindigde Henk Angenent. De wedstrijd start om 8:00 uur bij Smit's Paviljoen op het Bovenwiede. Als eerst starten de mannen, kort daarna de vrouwen. Kom ze aanmoedigen!

Toertocht

Daag jezelf ook uit! Na de wedstrijd mogen de toerrijders vanaf ongeveer 9:30 uur het ijs op om de tocht te rijden. In de eerder genoemde dorpen kun je opstappen.

Let op: de Gemeente Steenwijkerland heeft een noodverordening uitgebracht voor zondag, die geldt van 6:00 uur tot 18:00 uur. Kijk hier voor de noodverordening rondom Giethoorn. De politie controleert extra streng op verkeerd geparkeerde auto's.

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:03:47 · Gepubliceerd: 11 februari 2012 - 3681