Amsterdam Roots Festival broeinest culturen

De site van het Amsterdam Roots Festival. Op deze site is meer informatie te vinden over het programma. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

19 juni 2004 Amsterdam Het Amsterdams Roots Festival brengt, net als andere jaren een programma van wereldmuziek en niet-westerse cultuur. Op verschillende locaties - Melkweg, Tropentheater, Oosterpark en Concertgebouw - krijgt het publiek van 20 juni tot 27 juni verschillende optredens, workshops en speciale projecten gepresenteerd.

Het festival laat door een verscheidenheid aan muziektalen en muziekstijlen, het muzikale gezicht van onze mondiale samenleving zien. Dit jaar ligt het accent op de spannende ontwikkelingen die plaatsvinden in de muzikale broeinesten van de grote wereldsteden. Hier treffen invloeden ongeacht hun afkomst elkaar in een mix van stijlen en culturen. Dit stadse element van het programma is terug te vinden in de nieuwe indeling in het Oosterpark van de Roots Open Air podia en op de Global Groove avond in de Melkweg.

Het festival biedt ook ruimte aan twee bijzondere muziekproducties. In het Tropentheater gaan de New-Yorkse blazers van de Klezmer Brass All Stars de strijd aan met de zigeunerfanfare van Boban Markovic uit Servië in een vurig concert. Tot slot in het Concertgebouw een optreden van het Atlas Ensemble, waarin dertig grote musici uit China, het Midden-Oosten en Europa verenigd zijn tot een, alleen voor dit festival samengesteld, orkest.

Het festival opent dit jaar op zondag 20 juni met Roots Open Air. Dit evenement vindt, net als voorgaande jaren, plaats in het Oosterpark en is gratis toegankelijk. In Roots Open Air zijn verschillende concerten en producties te zien, waarin etnische achtergronden, invloeden en stijlen worden vermengd. In tegenstelling tot eerdere edities van Open Air, is de programmering niet gerangschikt op geografische oriëntatie, maar op thema. Naast muziek zijn er ook workshops, parades en een grote markt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-06-19 16:46:21 - 855