Speur door de gevangenis

Dagje weg in Veenhuizen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nieuwe kinderspeurtocht in het Gevangenismuseum

15 februari 2012 Geschiedenis Veenhuizen, Drenthe Ga op speurtocht door het mysterieuze Gevangenismuseum. De nieuwe kindertocht is onderdeel van de vaste expositie van het museum. Leer alles over de geschiedenis van het straffen in Nederland op een toegankelijke manier voor kinderen. Wie ontdekt de juiste aanwijzingen om een verliefde gevangene te bevrijden?

Ga op speurtocht door het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Er gebeuren vreemde dingen in het gebouw tijdens deze nieuwe kindertocht. Onderzoek geheimzinnige papieren die zijn gevonden, luister naar een eeuwenoud verhaal en ontmoet een verliefde jongen die in een verborgen cel zit opgesloten. Kinderen maken met de speurtocht 'De Vloek van Veenhuizen' op een toegankelijke manier kennis met de geschiedenis van straffen in Nederland. Reis door de tijd en leer het spannende verhaal van Gaius van Veenhuizen kennen. Wie weet ontdek jij de spreuk waarmee je Gaius bevrijdt en hem terugbrengt bij zijn geliefde Marieke.

Praktische informatie

De kinderspeurtocht 'De Vloek van Veenhuizen' is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Bij de tocht hoort een gratis boekje, waarin achtergrondinformatie staat over de verschillende historische periodes. De opening van de nieuwe zoektocht is vanmiddag om 14:00 uur in het Gevangenismuseum.

Laatst gewijzigd: 2012-02-15 09:29:27 · Gepubliceerd: 2012-02-15 08:07:04 - 226