Pelgrimstocht door Utrecht

Gildewandeling op het spoor van de pelgrims | Nieuws door Sifra Kriek

Wandel over de sporen van de pelgrims

16 februari 2012 Cultuur Utrecht Is Santiago de Compostella een beetje te ver voor een middagwandeling? Maak dan een mooie pelgrimstocht door Utrecht. Veel Pelgrims hebben in deze stad hun sporen achtergelaten.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Wat bezielt een pelgrim? Zijn het de ontmoetingen of de prachtige landschappen?

Santiago de Compostella is een druk bezocht pelgrimsoord. Pelgrims die via Utrecht naar Santiago de Compostella reisden hebben op een aantal plaatsen in Utrecht hun sporen achtergelaten. Benieuwd welke dat zijn? Loop dan vandaag mee met de wandeling Wandelen op de sporen van de Pelgrims. De wandeling werd in november voor de eerste keer gelopen en vandaag voor het laatst. De wandeling begint om 13:30 uur bij de Jacobikerk en eindigt bij museum Catharijneconvent.

Catharijneconvent

De wandeling hoort bij de tentoonstelling Pelgrims: Onderweg naar Santiago de Compostela in museum Catharijneconvent. Wat bezielt een pelgrim? Zijn het de ontmoetingen of de prachtige landschappen? Gaat het om de fysieke uitdaging of juist de geestelijke? Deze vragen staan centraal in de tentoonstelling, die nog tot en met 26 februari 2012 te zien is.

Laatst gewijzigd: 2012-02-15 14:46:25 · Gepubliceerd: 2012-02-15 14:44:01 - 247