1

Dagje uit dit weekend

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Het Boomkroonpad Redactioneel door

archief oud artikel 16 februari 2012 Toerisme Geen schitterende ijsvlaktes meer, maar miezerende regen en kale bomen. En dat betekent: geen schaatsplezier dit weekend! Wat te doen? Echt, DagjeWeg.NL heeft genoeg ideeën! Laat de roofvogels om je hoofd suizen en shop samen met vriendinnen op de Huishoudbeurs. Of stiekem toch nog schaatsen?

Vliegen met roofvogels

Drouwen - Een steenarend scheert over de menigte en een grote oehoe vliegt vlak over de hoofden van de kinderen. Zondag 19 februari laat een professionele valkenier jong en oud kennismaken met roofvogels op de speelweide bij Buitencentrum Boomkroonpad. Hij laat de verschillende roofvogels vliegen en vertelt waar ze vandaan komen en hoe ze leven. Van dichtbij zie je een oehoe, een steenarend, een kerkuil en een buizerd. Een leerzame, maar vooral een spannende ervaring! De vogels grijpen stukjes vlees uit de handen van de bezoekers. Wie durft het aan? Bezoekers maken zelfs kans om zelf met een echte roofvogel te vliegen.

Zondag 19 februari 2012 om 14:00 uur.
Toegang: gratis.

Shoppen op de Huishoudbeurs

Amsterdam - Altijd een succes: de Huishoudbeurs! Duizenden vrouwen beleven op de jaarlijkse beurs een heerlijk dagje uit. Je vindt er alles over mode, verzorging, wonen, vrije tijd en koken. Probeer de nieuwste trends uit en geniet van de live-optredens. Zaterdag komen de 3JS optreden en geeft Rob Geus een kookworkshop. Ook op zondag is hij van de partij en daarbij geeft Rob Verlinden een workshop tuinieren. En dat zijn de extraatjes bij een hele volle beurs vol leuke dingen. Helemaal moe van het shoppen? Geef je zware tassen aan Björn, Sven of Billy van de IKEA. Zij dragen jouw gratis megashopper graag naar je auto of naar het station.

Van 18 februari tot en met 26 februari 2012.
Toegang: € 18,- aan de kassa, kinderen van 5 tot en met 12 jaar €5,-.

Toertocht bij FlevOnice

Biddinghuizen - Geen ijs meer en toch een toertocht schaatsen? Dat kan bij FlevOnice in Biddinghuizen. Bind de ijzers onder op deze kunstijsbaan in de vrije natuur, voor een tocht van 5 tot 200 kilometer. Alles is geregeld, van verzorging en stempelkaarten tot koek en zopie. Deelnemers mogen op zaterdag 18 februari vanaf 8:30 uur starten en rijden om uiterlijk 20:30 uur hun laatste ronde. Tot vrijdag 17 februari om 17:00 uur is de voorinschrijving mogelijk. Bij voorinschrijven mag je een gratis introducé meenemen het ijs op.

18 februari 2012 van 8:30 uur tot 20:30 uur.
Toegang: € 27,50 voor volwassen en € 17,50 voor kinderen.

Klassiek voor iedereen

Rotterdam - Zoek zondag de rust op in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Met prachtige klassieke muziek, toegankelijk voor jong en oud, start het theater deze zondag een nieuwe symfonische serie. Het Russian Chamber Orchestra uit Sint-Petersburg trapt af met muziek uit de opera Carmen. Ook klinkt er muziek van de Spaanse meesterviolist Pablo de Sarasate en zigeunerklanken van de Hongaarse componist Zoltán Kodály. Leun lekker achterover en laat je meeslepen door de muziek. En maak er echt een dagje uit van met een brunch in de foyer.

Zondag 19 februari 2012 om 15:00 uur.
Toegang: vanaf €20,-.

Lachen met André

Hilversum - Het is lachen, gieren, brullen in de Beeld en Geluid experience in Hilversum. Koos Grandioos, de Pizzaman en Jet van het Toilet hebben er hun intrek genomen. Alles ter ere van de 65e verjaardag van André van Duin. Ontmoet alle typetjes van de geliefde komiek in de speciale tentoonstelling Horen, zien en lachen. Loop mee in de polonaise en neem je eigen scene op in de Dik Voormekaar Show of in Animal Crackers. En staat daar nou een paard in de gang? Het wordt een lollig weekend!

Van 16 februari 2012 tot en met 28 oktober 2012.
Toegangsprijs: € 15,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Vind alle activiteiten dit weekend op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-02-16 11:22:21 · Gepubliceerd: 16 februari 2012 - 424