Vier een lentefeestje met sneeuwklokjes

Zoek de sneeuwklokjes

Bostuin de Warande Nieuws door

archief oud artikel 17 februari 2012 Natuur De sneeuw is weg en het ijs verdwijnt langzaam maar zeker. En als je goed kijkt, zie je de eerste boodschappers van de lente hun kopjes naar buiten steken. Sneeuwklokjes! Vier vast een klein lentefeestje in de mooiste parken en tuinen.

Speciaal voor de prachtige sneeuwklokjes zijn veel particuliere tuinen en parken nu open voor publiek. In het vroege voorjaar zijn de mooie bloemen namelijk op hun hoogtepunt. Het openstellen van de tuinen en parken gebeurt op initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting. Zij hebben een complete kalender met de mooiste plaatsen om sneeuwklokjes te bekijken. Zoek een tuin in de buurt en wandel eens rustig langs een weelde van sneeuwklokjes. Dan krijg je toch zin in de lente?

Buitenplaatsen

Dit jaar is het Jaar van de Historische Buitenplaats. En ook op deze buitenplaatsen zijn nu veel sneeuwklokjes te vinden. Zoals op landgoed Keppel, waar Bostuin de Warande te vinden is. Hier wandelen bezoekers op 19 en 26 februari 2012 vol verbazing over het sneeuwklokkenpaadje. Hier staan bijzondere soorten van dit tere bloempje, door de beheerders van de tuin zelf gekweekt. Kijk voor meer sneeuwklokjes op buitenplaatsen in hun activiteitenkalender.

Laatst gewijzigd: 2012-02-17 17:19:39 · Gepubliceerd: 17 februari 2012 - 356