Kom als rastafari naar Beekse Bergen!

Safaripark Beekse Bergen |  
Nieuws door

17 februari 2012 Cultuur Hilvarenbeek, Noord-Brabant Ook in het Brabantse Safaripark Beekse Bergen gaat carnaval niet ongemerkt voorbij. Deze voorjaarsvakantie staat het park namelijk in het teken van de Rastafari. Behalve wapperende vlaggen, reggaemuziek en bijpassende hapjes betekent dat ook flinke korting voor rasta's en creatievelingen.

Een dagje Beekse Bergen in de voorjaarsvakantie? Vergeet je standaard kloffie en dof je op als een Rastafari! Ook in Safaripark Beekse Bergen wordt er carnaval gevierd en wel in Afrikaanse sferen. Bezoekers met tijdelijke dreads die zich hullen in de kleuren van de rasta's maken namelijk kans op korting op de toegangsprijs voor het hele gezelschap! Echte rasta's kunnen hun geluk niet op. Gasten met authentieke dreads hebben gratis toegang tijdens de carnavalsvakantie.

Echte rasta's kunnen hun geluk niet op. Zij mogen gratis naar binnen!

De rangers in het park spotten en nomineren de beste verkleedpartijen. Heb jij werk van je outfit gemaakt en lijk je sprekend op een echte rastafari? Dan krijg je een deel van je entree terug! Toch bang dat je onopgemerkt blijft bij de medewerkers van Beekse Bergen? Nomineer jezelf dan alvast door je foto te uploaden!

Rastahapjes

Echte rasta's zijn van oorsprong vegetariƫr en eten ook geen zout-, geur- en smaakstoffen. Daarom zijn er tijdens de vakantie speciale vegetarische rastahapjes verkrijgbaar in safaripark Beekse Bergen.

Rood, groen en geel

De rastabeweging ontstond eigenlijk in Zuid-Amerika, maar werd pas echt populair in Afrika. De kleuren van de rastavlag (rood, groen en geel) komen oorspronkelijk uit de vlag van het Afrikaanse land Ethiopiƫ, het land dat door rasta's gezien wordt als het beloofde land. Rood staat voor het bloedvergieten voor de vrijheid van Afrika, groen voor vruchtbaarheid van het Afrikaanse land en geel voor goud en rijkdom.

De carnavalsvakantie duurt van 18 februari tot en met 4 maart 2012.

Er is nog veel meer te beleven tijdens carnaval!

Laatst gewijzigd: 2012-02-18 13:53:52 · Gepubliceerd: 2012-02-17 09:49:22 - 301