Artis verwelkomt babygorilla

Piepkleine boreling hangt nog met navelstreng aan moeder

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 27 februari 2012 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Vannacht kreeg de gorillagroep in Artis een welkome verrassing. Gorillavrouwtje Dafina beviel na 8,5 maand van een gezond jong. Het piepkleine schatje zit nog stevig vast aan zijn of haar mama: de navelstreng is nog heel.

De gorillavrouwtjes in Artis zitten er knusjes bij. Kersverse moeder Dafina houdt haar jong stevig tegen zich aan, terwijl de andere twee moeders haar omringen. Ook zij hebben allebei een jong bij zich. Het nieuwe kleintje zit nu nog met de navelstreng vast aan de moeder. Komende week is dat voorbij: moeder Dafina bijt deze dan onverbiddelijk door. Dan begint het eerste loslaten al. Nu weegt de gorillababy zo'n twee kilo, maar hier komt snel verandering in. Gorilla's ontwikkelen zich vlot: na negen weken kruipen ze al en met 35 weken zetten ze de eerste stapjes. En na tien jaar is de moeder eindelijk klaar, want dan zijn de kleintjes echt volwassen.

Gorilla's in Artis

De groep in Artis is met de komst van de kleine uitgebreid tot tien gorilla's. Er is één mannetje, de haremhouder, en drie volwassen vrouwtjes. Alle vrouwtjes hebben nu twee jongen. Vier jaar geleden kreeg vrouwtje Dafina haar eerste jong, Dayo.

Een dagje dierentuin is altijd leuk!

Laatst gewijzigd: 2012-02-29 16:13:46 · Gepubliceerd: 27 februari 2012 - 157

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...