1

Dagje weg met Dickens

Geef aandacht aan Charles Dickens

Dickens Museum Nieuws door

archief oud artikel 9 maart 2012 Cultuur Dit jaar was hij al in het nieuws vanwege zijn 200e geboortedag: Charles Dickens. En nu duikt hij weer op, want de oudste filmbeelden gebaseerd op één van zijn boeken, zijn pas gevonden. Hij vraagt om aandacht, dus duik eens in de boeken van Charles Dickens!

De titels Oliver Twist, A Christmas Carol en David Copperfield laten bij meeste mensen wel een belletje rinkelen. Maar het verhaal van The Death of Poor Joe is bij de meesten onbekend. Toch zijn er ook van dit verhaal filmbeelden gemaakt, zo bleek onlangs. Een medewerkster van het Britse Film Instituut vond een filmfragment uit 1901. De oudste Dickens-film!

Charles Dickens

Wie geen genoeg kan krijgen van Charles Dickens' prachtige verhalen, voelt zich als een vis in het water in het Dickens Museum. Het levenswerk van de grote schrijver staat hier centraal. De collectie bestaat uit brieven, foto's en boekillustraties. Daarbij hoort ook een uitgebreide bibliotheek vol boeken van en over de schrijver.

Kom naar het Dickenstheater

Geniet van de mooiste voorstellingen in een klein en knus theater. In het Dickenstheater, van het Dickens Museum, geniet je van twee mooie voorstellingen naar het werk van Charles Dickens. Ga naar de wereldberoemde 'Christmas Carol' of naar het vertederende verhaal 'Oliver Twist'. De voorstellingen zijn alleen op afspraak te bekijken en in het theater is ruimte voor vijftig personen. Reserveren kan via het Dickens Museum. De voorstellingen zijn te bezoeken in heel 2012.

Dickensroom

Ook in Haren kunnen de Dickens-fans terecht. In Bibliotheek Haren is de Dickens Room te vinden, helemaal in 19e eeuwse stijl ingericht. Het behang is zelfs speciaal uit Engeland geïmporteerd. Hier is een collectie van 700 banden van Dickens ondergebracht met allerlei verschillende uitgaves van de romans. Pak een boek en loop voor heel even naast de grote Charles Dickens.

Boeken zijn duf en films interessanter? Breng dan een bezoek aan het EYE Film Instituut Nederland

Laatst gewijzigd: 2012-03-09 17:34:35 · Gepubliceerd: 9 maart 2012 - 221