Ontdek de verborgen parel Utrecht

Dagje uit in Utrecht |  deel via WhatsApp | Nieuws door

De meest miskende stad van Nederland

16 maart 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht Utrecht is een parel, die maar weinig mensen weten op te duiken. De reisgids Lonely Planet riep de stad onlangs zelfs uit tot één van de meest miskende steden ter wereld. DagjeWeg.NL wist de stad wel te vinden en ontdekte de mooiste plekjes. Ga mee!

De meeste toeristen lopen in Nederland blindelings naar Amsterdam of Rotterdam. Maar weinigen weten ook een andere, prachtige stad te vinden: Utrecht. Deze historische stad ligt mooi centraal in het land en is dus ook een prima uitvalsbasis voor een langer verblijf. En binnen de stadsgrenzen is er ook genoeg te zien en te beleven. Van musea tot architectuur en uitgestrekte winkelstraten.

DagjeWeg.NL verkende Utrecht van de Dom tot het Nederlands Waterleidingmuseum. Ga mee naar Utrecht!

Musea in Utrecht

Wat musea betreft, zit het in Utrecht wel goed. De stad herbergt een aantal mooie musea, met uiteenlopende collecties. Zo is er het Centraal Museum met een collectie oude, moderne en toegepaste kunst. Het museum heeft de grootste Rietveld-collectie, te zien in het Rietveld Schröder Huis. Stampende locomotieven staan centraal in het Spoorwegmuseum, waar de wondere wereld van het spoor zich openbaart. Leuk voor de kinderen! Leerzaam en leuk is het Geldmuseum. It's all about the money...

Doen in Utrecht

Bij een bezoek aan Utrecht is de Dom niet te missen. Ga de uitdaging aan en beklim de 465 treden van de Domtoren voor een schitterend uitzicht! Op zaterdag en zondag is de gezellige Utrechtse Bazaar open voor een dagje lekker struinen. Iets knusser en kleiner is KEEK. Een koffiehuis, waar verschillende kunstenaars een podium vinden. Geniet van de kunst met een eerlijk kopje koffie. Ga snel eens een dagje uit in Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2012-03-16 16:23:42 · Gepubliceerd: 2012-03-16 14:50:24 - 815