1

Vogeltjes kijken in het Ilperveld

Vier de lente met de grutto, kievit en smient

Bezoekerscentrum Ilperveld Nieuws door

archief oud artikel 18 maart 2012 Natuur Landsmeer, Noord-Holland Het eerste kievitsei is er nog niet gevonden, maar lang kan het niet meer duren. De vogels buitelen al boven de weilanden van het Ilperveld op zoek naar een geschikte broedplaats. Het is een drukte van belang. Vaar mee met de boswachter en vier de lente met de grutto, kievit en smient.

De kieviten maken er een spectaculaire show van. Boven de weilanden maken ze de gekste capriolen, terwijl ze zoeken naar een geschikt nest. Kom op de eerste rang zitten voor deze voorstelling en vaar mee met Landschap Noord-Holland. De boswachter vaart de komende maanden door het Ilperveld om alle weidevogels te spotten. Het Ilperveld is klaar voor het broedseizoen! Spot de grutto, de kievit, de smient en de wulp en geniet van de eerste lentedagen. Tip: doe waterdichte schoenen aan en zorg voor warme kleding.

Bezoekerscentrum Ilperveld
Iedere zondag van 13:30 uur tot 15:30 uur.
Toegang: € 10,- per persoon.

Natuurexcursies in het Ilperveld

Het Bezoekerscentrum Ilperveld organiseert regelmatig interessante en leuke natuurexcursies. In het gebouw is een expositie te zien over het gebied en biedt een uitkijktoren een mooi zicht over de omgeving. Om zelf het Ilperveld te verkennen verhuurt het bezoekerscentrum verschillende bootjes. Leuk voor een zonnige dag!

Open de deur en stap de frisse buitenlucht in na een week werken. Kies een ontspannen uitje in de natuur.

Laatst gewijzigd: 2012-03-16 16:54:41 · Gepubliceerd: 18 maart 2012 - 390