Anoniem schilderij toch van Van Gogh

Kröller-Müller museum en beeldentuin |  
Nieuws door

Bloemstilleven te zien in Kröller-Müller Museum

20 maart 2012 Opmerkelijk Otterlo, Gelderland Een prachtig schilderij met akkerbloemen en rozen was tot voor kort geschilderd door een anonieme kunstenaar. Maar na onderzoek blijkt dat toch iedereen de schilder kent. Vincent van Gogh schilderde namelijk het bloemstilleven.

Het Kröller-Müller Museum heeft er een nieuw schilderij van Vincent van Gogh bij. Het werk is een bloemstilleven met akkerbloemen en rozen. Lang werd getwijfeld wie de kunstenaar van het werk was. In 1974 vond de toenmalige conservator het al een bijzonder schilderij. "Het grote formaat, de overvloed aan bloemen in hun weelderige kleurenpracht en de gladde, 'vrij academische aanpak' vond zij hoogst ongebruikelijk", vertelt het Kröller-Müller Museum. Na lang onderzoek blijkt nu dat het schilderij toch echt van Van Gogh moet zijn. De gebruikte pigmenten bijvoorbeeld zijn net waar Van Gogh altijd mee werkte.

Onder het bloemstilleven zit nog een schildering, namelijk van twee worstelaars. Die had van Gogh ook beschreven in een brief uit 1886 aan zijn broer Theo.

Kröller-Müller Museum

Het schilderij is te zien in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Dit museum is wereldberoemd vanwege haar omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh: er hangt een schitterend overzicht van zijn oeuvre. En nu is daar dan nog een schilderij aan toegevoegd. Verder zijn in het museum indrukwekkende werken te bewonderen van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan.

Onder het bloemstilleven zit nog een schildering, namelijk van twee worstelaars
Bezoek ook eens Van Gogh Village Nuenen.

Laatst gewijzigd: 2012-03-22 08:52:07 · Gepubliceerd: 2012-03-20 10:23:35 - 670