Een voorjaar vol vlinders

Vlinder Vallei |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Honderden vlinders met zonnige lenteweer

26 maart 2012 Natuur De lente is nu echt begonnen. Met dit heerlijke weer zitten de terrassen bomvol en wil iedereen buiten zijn om de eerste zonnestralen te vangen. Ook vlinders vinden het voorjaar heerlijk. Elke dag worden tientallen tot honderden vlinders gespot.

Vooral de kleine vos wordt veel gesignaleerd

Prachtig lenteweer met veel zon stuurt niet alleen veel mensen op pad, ook vlinders vinden dit weer heerlijk. Vooral de kleine vos wordt veel gesignaleerd. Maar ook de vlinders die in de winter nog een pop waren, vliegen al. De insecten vinden het nu vooral lekker om even uit te rusten op krokussen, blauwe druifjes en winterheide. Vlinders meetellen kan op waarneming.nl of telmee.nl.

Exotische vlinders

De grootste groep vlinders van Nederland vind je in de Vlinder Vallei van de Orchideeënhoeve. Hier vliegen duizenden vlinders vrolijk rond langs krabbelende beekjes en kleurrijke nectarplanten. Ook zijn er hier tropische vogels, reptielen en vijvers met koikarpers te vinden. Een echte vlinderkwekerij vind je op De Passiflorahoeve. Hier zijn eitjes, rupsen en cocons van dichtbij te bewonderen. Maar natuurlijk vliegen er in de grote vlinderkas ook prachtige tropische vlinders rond.

Vind nog veel meer vlinderparken op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2012-03-26 14:54:37 · Gepubliceerd: 2012-03-26 14:20:30 - 717