Blus een brandje

Musea voor kinderen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Brandweershow voor kids in het museum

28 maart 2012 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Wees een echte brandweerheld en ontmoet de stoere brandweermannen in het Amsterdam Museum. Kom naar de brandweer kindermiddag in het museum boordevol spannende activiteiten. Dit alles omdat de uitvinder van de brandweerspuit, Jan van der Heyden, vandaag driehonderd jaar geleden overleden is.

Probeer echte brandweerkleding aan en leer alles over vuur. Brandweermannen van Brandweer Amsterdam Amstelland komen vanmiddag naar het Amsterdam Museum voor een speciale kindermiddag. Kom schilderen, ga op de foto met een brandspuit en leer alles over de uitvinder van de brandspuit, Jan van der Heyden, die ook heel goed kon schilderen.

Aanvangstijden activiteiten

Trek een echt brandweerpak aan en ga op de foto met een oude brandspuit uit 1966. Dit kan tussen 14:00 uur en 16:00 uur. Om 14:15 uur geeft brandweerman Cor een leuke en leerzame preventieshow. Met zijn kofferhut vol materialen en spannende verhalen vertelt hij ales over de wereld van brandweermannen en wijst hij op de gevaren van vuur. Maak net als de uitvinder van de brandspuit een schilderij van de stad. Tijdens de schilderworkshop voor kinderen verf je een stadsgezicht met daarop een brand en de brandweer. De workshop duurt van 15:00 uur tot 16:30 uur. Neem ook meteen een kijkje in de Jan van der Heyden-hoek. Hier leer je alles over deze schilder, uitvinder en ondernemer. Ook staat hier een hele oude brandspuit, ontworpen door Jan. Toegang: volwassenen betalen 10,00 euro en kinderen tot 18 jaar betalen 5,00 euro entree.

Ontdek de leukste musea voor kinderen in Nederland!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-03-28 08:37:00 · Gepubliceerd: 2012-03-28 08:13:05 - 166