1

Zweef over Floriade 2012

Floriade is wel 130 voetbalvelden groot

Floriade 2012 Nieuws door

archief oud artikel 5 april 2012 Natuur Venlo, Limburg De voorbereiding duurde lang, maar het resultaat is dan ook echt prachtig. Gisteren opende koningin Beatrix Floriade 2012, vanaf vandaag mag iedereen een kijkje nemen in dit enorme park. Stap in de kabelbaan en geniet van bloemen, planten, fruit en prachtige muziek.

Vanaf vandaag is het een half jaar lang genieten van het theater van de natuur: Floriade 2012. Floriade lijkt een beetje op Keukenhof, maar dan veel groter. Het park is in totaal 66 hectare groot, vergelijkbaar met 130 voetbalvelden, en verdeeld in vijf verschillende themavelden. Zoals Relax & Heal, waar je proeft, ruikt en voelt hoe natuur je gezondheid beïnvloedt. Of bijvoorbeeld World Show Stage, waar je van alles ontdekt over andere culturen en kunst. In totaal zijn er zo'n honderd tuinen met unieke bloemen en planten van over de hele wereld.

Kabelbaan

De beste manier om het hele park te ontdekken en niks te missen, is tijdens een ritje met de kabelbaan. De kabelbaan is 1,1 kilometer lang en dertig meter hoog. Er hangen 46 bakjes aan de aan waar acht personen in passen. Geniet tien minuten lang van een heerlijk zweeftochtje over Floriade 2012.

Voor kids

Ook voor kinderen is Floriade 2012 hartstikke leuk. Elke dag zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een dierenroute, het blotevoetenpad of een spannend klimnet. Ook heeft elk themaveld zijn eigen speeltuin.

Elke dag zijn er allerlei verschillende shows, zoals bijvoorbeeld de Floriade Oogst Show, met acrobatiek en wereldmuziek. In de zomerweekenden geniet je tot middernacht van een spectaculaire lichtshow, livemuziek bij de Beachclub, en films in de openlucht cinema.

Floriade 2012 is elke dag geopend van 5 april tot en met 7 oktober 2012.

De kabelbaan is 1,1 kilometer lang en dertig meter hoog!
Ga een dagje naar Venlo!

Laatst gewijzigd: 2012-04-05 09:31:30 · Gepubliceerd: 5 april 2012 - 1378