Hip historisch wandelen

Dagje uit in Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wandelroute Historie aan Huis door de Amsterdamse Wallen

16 april 2012 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Beroemdheden uit het Amsterdamse Wallengebied komen vanaf 16 april 2012 weer een beetje tot leven. En wel door QR-codes. De nieuwe wandelroute van het project 'Historie aan Huis' voert langs de huizen van 21 historische figuren.

Beroemde figuren als Joost van den Vondel en Joseph Roth leidden hun leven in het Amsterdamse Wallengebied. Maar de gemiddelde voorbijganger zal hun huis nietsvermoedend voorbij lopen. Tenminste, tot vandaag dan. Het project Historie aan Huis brengt eer aan deze mensen door een bord op het huis waar zij zijn geboren of ooit woonden. Op de bordjes staat een QR-code, die verwijst naar een website. Hier is meer informatie te vinden over de personen, wat een verhaal is en waarom zij zo veelbetekend waren in de geschiedenis.

Wandelroute

De bordjes van de wandelroute bestaan uit drie tegels. Hierop staat de QR-code afgebeeld, die mensen met een smartphone kunnen scannen. Op die manier belandden geïnteresseerden op de website, waar meer informatie te vinden. Deze informatie is ook in het Engels beschikbaar.

Sweelinck

Speciale aandacht is er dit jaar voor componist en organist Jan Pietersz Sweelinck. Ook hij is opgenomen in de route. Dit jaar is zijn 450e geboortejaar. Jan Pietersz Sweelinck was organist van de Oude Kerk in Amsterdam en als componist ver buiten de landsgrenzen bekend. Hij wordt zelfs gezien als een indirecte leraar, door zijn leerlingen, van Johann Sebastiaan Bach.

Bezoek voor meer informatie over alle historische figuren de website van Historie aan Huis.

Laatst gewijzigd: 2012-04-17 12:13:24 · Gepubliceerd: 2012-04-16 14:31:11 - 158