Doedelzakken en kilts

Archeon: terug in de tijd! |  
Nieuws door

Archeon viert een Schots weekend

29 april 2012 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Ga dit weekend op reis en maak kennis met een hele andere cultuur. Te weinig tijd? Te ver weg? Of te duur? Welnee, ga gewoon naar Archeon. Daar komen de Schotten ook heen voor het Schots weekend. Bewonder de mannen in kilten en bekijk echte Schotse wapens. Een dansje wagen op Schotse volksmuziek mag ook!

Tijdens het weekend van 28 en 29 april bevolken mannen in echte Schotse kilts themapark Archeon in Alphen aan de Rijn. De St. Andrews Pipe Band is opgetrommeld om twee dagen lang voor echte Schotse volksmuziek te zorgen. De heren van deze Rotterdamse doedelzakband treden regelmatig op in echte Schotse kleding. Inclusief de beroemde kilt dus! Zo nu en dan onderbreekt het geknal van traditionele Schotse wapens de klanken van de doedelzak. Bezoekers krijgen te zien hoe de Schotten oorlog voerden met verschillende wapens. Ook de burgers in Archeon doen mee en geven een kijkje in het dagelijks leven in Schotland van 1300 tot nu.

Tweesnijdend zwaard

Behalve musketten en andere schietwapens pakken de regimenten in Archeon ook een ander wapen op: de Claymore. Voor dit traditionele Schotse grootzwaard gebruiken de strijders beide handen. Oorspronkelijk verwijst het wapen naar een zwaard met twee snijkanten en een gekruist heft. De Schotse hooglanders gebruikten dit indrukwekkende wapen. Deze zogenaamde Highlanders koesteren hun oude cultuur, waar de kilt, whisky en doedelzakmuziek onderdeel van zijn.

Vind meer leuke uitjes voor de meivakantie op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-04-28 18:08:53 · Gepubliceerd: 2012-04-27 15:27:19 - 334