Ga op kraambezoek

Jonge beestenboel in de dierentuinen

Dierentuinen Nieuws door

archief oud artikel 11 mei 2012 Natuur Huppelend of nog wat onhandig vinden de kleine spruiten hun weg in de nieuwe wereld. In verschillende dierentuinen was het de afgelopen week feest met al dit jonge grut. Zoo Parc Overloon verwelkomde vijf kroeskoppelpelikanen, in Dierenpark Emmen zag een zeeleeuwtje het levenslicht en in GaiaZoo kwam een zebraveulen ter wereld. Kom snel op kraamvisite en geniet van het kleine spul!

Zoo Parc Overloon vierde deze week echt groot feest. Nee, niet één, maar zelfs vijf kroeskoppelpelikanen kropen hier uit het ei. Vier weken geleden kwam de eerste buiten kijken en daarna volgden de andere vier al snel. De eerste kritieke weken zijn nu voorbij en de jongen doen het goed. Het is pas de tweede keer in twaalf jaar dat de vogels voor nageslacht zorgen in Zoo Parc Overloon. Reden genoeg voor een feestje!

Zeeleeuwtje

Vroeg in de ochtend op 8 mei bracht zeeleeuw Sue in Dierenpark Emmen een jong ter wereld. Het diertje is kerngezond en ligt al lekker buiten. Of het een jongetje of een meisje is, dat weten de verzorgers nog niet. Het kleintje blijft bij de groep in het buitenbassin, dus iedereen kan hem of haar goed bekijken.

Zebra

Op 2 mei kwam er eindelijk een einde aan het wachten van de verzorgers in GaiaZOO. Al een tijdje zaten ze vol spanning te wachten op de geboorte van een zebra. Vroeg in de ochtend was het dan eindelijk zover. In de Savannestal zette moeder Binti een prachtig veulentje op de wereld. Het jong dartelt nu al vrolijk buiten op de Savanne en knabbelt al stoer wat gras mee.

Laatst gewijzigd: 2012-05-30 16:11:00 · Gepubliceerd: 2012-05-11 08:48:03 - 271