1

Dagje naar Jaarmarkt Sneek

DagjeWeg.NL geeft ook tips voor een regenachtige dag

Jaarmarkt Sneek   Nieuws door

archief oud artikel 15 mei 2012 Cultuur Sneek, Friesland Na de stralende dag van gisteren, ziet het er vandaag weer een stuk druileriger uit. Maar laat je niet tegenhouden door een druppel hier en daar. Pak een paraplu en kom naar de gezellige Jaarmarkt Sneek. DagjeWeg.NL heeft ook nog wat tips om weer warm te worden.

De Jaarmarkt in Sneek is altijd erg populair. Verspreid over de Marktstraat, het Grootzand, het Leeuwenburg en Oud Kerkhof staan allerlei gezellige kraampjes. Sommige kraampjes staan er elke week, anderen staan er speciaal voor de Jaarmarkt. Vooral het standwerkersconcours is een echte aanrader. De marktkooplieden proberen dan om de mooiste, leukste en grappigste presentatie te geven over hun product, om zoveel mogelijk te verkopen. Wie wordt de beste standwerker in Sneek?

De markt duurt van 09:00 uur tot 16:00 uur en is gratis toegankelijk.

Tips voor binnen

Laat het weer het toch echt afweten en valt de regen met bakken uit de lucht? Ook dan is er in Sneek genoeg leuks te doen.

Weduwe Joustra Beerenburg: kruidig en sterk; met een slokje echte Beerenburg van Weduwe Joustra stroomt de warmte meteen door het lichaam. De geschiedenis van het drankje komt tot leven in het gezellige pand in Sneek. Al 150 jaar lang wordt hier de ├ęchte Beerenburg gemaakt. Loop eens binnen en proef het zelf!

Fries Scheepvaartmuseum: het Fries Scheepvaartmuseum is helemaal overdekt en dus een prima plek om weer even op te drogen. Het Fries Scheepvaartmuseum neemt bezoekers mee op een reis door het scheepvaartverleden van Friesland. Hier kom je alles te weten over de Friese scheepvaart van de zeventiende tot de twintigste eeuw.

Zwembad 't Rak: het warme water van Zwembad 't Rak brengt iedereen weer op de juiste temperatuur. Een wedstrijdbad, een doelgroepenbad, glijbaan en whirlpool zorgen voor eindeloos waterplezier. Ook is er een gezellige zwemmersbar voor een hapje en een drankje.

Vooral het standwerkersconcours is een echte aanrader.
Redacteur Grytsje Anna Pietersma maakte een prachtige stadswandeling door Sneek. Lees 'De wonderen zijn Sneek nog niet uit' en wandel met haar mee!

Laatst gewijzigd: 2012-05-14 14:26:35 · Gepubliceerd: 2012-05-14 13:39:16 - 439