1

Ga schapen scheren

Kom naar de schapenscheermiddag

Bezoekerscentrum De Zandwaaier Nieuws door

archief oud artikel 23 mei 2012 Natuur Overveen, Noord-Holland Help de schapen om hun dikke, wollen vacht uit te doen tijdens de schapenscheermiddag van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Met deze plotselinge zomerse temperaturen is het flink zweten voor de schapen, ze zijn dan ook erg blij als iemand ze komt helpen.

Kom vanmiddag kijken hoe de schapen hun jaarlijkse scheerbeurt krijgen. De scheerder laat zien hoe hij de dieren behendig van hun wollen jas afhelpt. Stel vragen over de schaapskudde aan de schaapherder die samen met zijn hond aanwezig is. De kudde komt uit de Kennemerduinen. Neem meteen zo'n vers afgeschoren vacht mee naar huis voor € 5,00 per vachtje. Ideaal om mee te vilten of andere creatieve plannen.

De schapenscheermiddag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur, bij de groene loods aan de Waterleidingweg. De groene loods is te bereiken via het hek aan de Zeeweg in Overveen, naast parkeerterrein Koevlak. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie bel met Bezoekerscentrum De Zandwaaier.
Doe alvast inspiratie op voor Pinksteren met deze leuke uitstapjes!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:39 · Gepubliceerd: 23 mei 2012 - 297