Ga kleine kriebeldiertjes zoeken

Leerzame kindermiddag met Staatsbosbeheer

Buitencentrum Boomkroonpad Nieuws door

archief oud artikel 13 juni 2012 Natuur Drouwen, Drenthe Ontdek welke krioelende kriebeldiertjes in het bos en bij het water leven. Volg de boswachter en leer alles over de kleinste bosbewoners van Nederland. De actieve kinderactiviteit is een ontspannen en leerzame doe-middag bij het Boomkroonpad.

Met flinke stappen loopt de boswachter door het bos rondom het Boomkroonpad. Houd allemaal een vergrootglas in de aanslag en zoek mee naar de kleine krioelende kriebeldiertjes die zich verschuilen onder takken, boomstammen en bladeren. Staatsbosbeheer houdt vandaag een actieve doe-middag voor kinderen van zes tot twaalf jaar, waarbij ze samen met de boswachter zoeken naar waterdiertjes en kriebeldiertjes die in het bos leven. Door middel van een zoekkaart leren de kinderen meteen de naam van het diertje en waarom deze kleine insecten zo nuttig zijn voor het bos.

Praktische informatie

De kindermiddag begint om 13:30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad, vanwaar ook een prachtige wandeling gemaakt kan worden. De kosten zijn €5,00 per kind. Trek kleren aan die vies mogen worden en laarzen zijn ook heel handig! Vooraf aanmelden kan bij Buitencentrum Boomkroonpad.

Ontdek nog veel meer leuke uitstapjes voor kinderen!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-06-13 09:03:49 - 279