Dagje uit dit weekend!

De leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL

Kalender DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 21 juni 2012 Cultuur Het wordt weer een druilerig weekend. Pak een leuke gestippelde paraplu uit de kast en geniet van je vrije tijd. Kom eens langs op een biologische boerderij, bekijk drijvende kunst in Den Bosch of schreeuw je schor tijdens Parkpop! Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Lekker naar de boer

Eigenlijk zou elke boer een biologische boer moeten zijn, die maken er namelijk altijd een feestje van. Het eerstvolgende feestje is aankomend weekend: Lekker naar de boer. Zo'n 170 biologische boeren en tuinders zetten de deuren van hun bedrijf wagenwijd open. Er zijn heerlijke Boergondische feestmalen, je kunt een praatje maken met de boer of boerin, er zijn rondleidingen, proeverijen, kinderactiviteiten en nog veel meer. Kippen, koeien en varkens vieren het feestje gezellig mee, die lopen namelijk gewoon buiten rond!

23 en 24 juni 2012
Toegang: gratis.

Farm & Country Fair

De Farm & Country Fair is dit jaar buitengewoon verrassend. Dat is namelijk het thema van de fair. En verrast word je hier ook echt. Van kooktheater, een spetterende motorshow van de politie uit Hamburg tot het scannen van nieuw leven in de stand van de dierenarts, er is voor iedereen veel bijzonders te beleven. Ook kun je lekker snuffelen tussen allerlei mooie spulletjes en zijn er ook nog eens allerlei leuke shows, zoals de oldtimershow en het paardenevenement.

22, 23 en 24 juni 2012
Toegang: 12,50 euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Parkpop

Wat hebben Kraantje Pappie, Amy McDonald en The Asteroids Galaxy Tour allemaal met elkaar gemeen? Ze treden alledrie op tijdens Parkpop aankomend weekend! Parkpop is één van de grootste gratis popfestivals van Europa en vindt elk jaar plaats in het Zuiderpark in Den Haag, op de laatste zondag van juni. De eerste editie van Parkpop was in 1981, dat betekent dat het festival al ruim dertig jaar bestaat. Feest je dit jaar ook mee?

24 juni 2012
Toegang: gratis.

Bosch Parade

Neem plaats op de tribune of hang over de reling van de brug, maar zorg dat je goed zicht hebt op stadsrivier de Aa in Den Bosch. Dit weekend drijft de jaarlijkse Bosch Parade weer voorbij. Tientallen deelnemers varen of spartelen met hun kunstwerk over de rivier langs de toeschouwers. De varende kunstwerken zijn een eerbetoon aan schilder Jheronimus Bosch die bijna vijfhonderd jaar geleden overleed.

23 en 24 juni 2012
Toegang: gratis.

Dag van de architectuur

Ooit wel eens goed gekeken naar al die prachtige gebouwen om ons heen? Open dit weekend je ogen tijdens de Dag van de Architectuur. Maak een vaartocht door Alkmaar, neem een kijkje bij een architectenbureau in Eindhoven of bezoek bijvoorbeeld de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Architectuur en eten staan centraal tijdens de Dag van de Architectuur 2012. Volg een route, of kies gewoon iets leuks van de kaart.

23 en 24 juni 2021
Toegang: verschilt per activiteit.

Vind nog veel meer leuke uitjes voor het weekend op de bomvolle kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 21 juni 2012 - 367