1

Dagje uit dit weekend

De leukste tips voor het weekend!

Tips voor de zomervakantie! Redactioneel door

archief oud artikel 12 juli 2012 Toerisme De zomervakantie is in volle gang! Tijd genoeg om leuke dingen te doen en om je een beetje op weg te helpen is hier de DagjeWeg.NL Weekend Top 5. Wandel door de grootste lavendelcollectie van Europa, sta oog in oog met meesterschilder Rembrandt of neem een kijkje in de stallen van een boerderij. Fijn weekend!

Geurige lavendeldagen

Wat ruikt er nou lekkerder dan een veld vol bloeiende bloemen en struiken! Geniet ervan tijdens de lavendeldagen bij Kwekerij Bastin, een groot gratis evenement dat jaarlijks bezoekers uit heel Europa trekt. Tussen de kleurrijke planten staan tientallen kraampjes opgesteld vol ambachtelijke producten als zeep, honing en gevlochten manden. De lavendeldagen worden opgevrolijkt door het muzikale trio Laroche.

14 & 15 juli 2012
Toegang: gratis.

Nacht van Rembrandt

Gek op de Hollandse meesterschilder Rembrandt? Dan mag je de Nacht van Rembrandt niet missen! Elk jaar wordt er om middernacht een krans gelegd bij het borstbeeld van de kunstenaar. Om deze gebeurtenis heen draait alles om zijn leven en zijn schilderijen. Stap binnen in een levend schilderij, neem plaats in de huisbioscoop waar de hele avond films over Rembrandt draaien en geniet van de expositie "60 x Brillenverkoper". Een tentoonstelling van hedendaagse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt. Daarnaast geeft kunsthistorica Els de Baan nog een speedlezing over vijf schilderijen en op de binnenplaats staat een speciaal Rembrandt-café waar drie Leidsche bieren worden getapt. Een nachtje genieten dus bij kunstcentrum Haagweg 4!

14 juli 2012
Toegang: € 5,00 per persoon, kaartjes aan de deur op de avond zelf zijn een euro duurder.

Ontdektocht per kano

Ga mee op een ontdektocht per kano in natuurgebied De Wieden. Speciaal voor ouders en kinderen! Twee excursieleiders van Natuurmonumenten begeleiden de kanovaarders langs de mooiste slootjes en kolkjes. De stille Canadese kano's glijden zachtjes door het water en zorgen ervoor dat je heel dicht bij de natuur komt. Onderweg wordt er even pauze gehouden op een mooie plek waar kinderen waterbeestjes kunnen vangen. Een kleine lekkernij zorgt voor nieuwe energie om de tocht verder te zetten. Ook leuk: neem een verrekijker mee! Wat zie jij allemaal langs de waterkant? Voor opgave en meer informatie, bel met bezoekerscentrum De Wieden.

15 juli 2012
Toegang: Onbekend.

Campina Open Boerderijdagen

Ontdek waar de melk vandaan komt tijdens de Open Boerderijdagen van Campina. Verspreid door heel Nederland openen melkveehouders de staldeuren om het werk achter de schermen te laten zien. Naast de leerzame kant is de Open Boerderijdag ook gewoon heel leuk. Doe mee aan een race op 'skippy-koeien', laat je schminken of behaal een echt 'boerderijbewijs'.

14 juli 2012
Toegang: gratis
.

Kinderfestival aan Zee

Dompel je onder in de zee en in de kunst. Dit weekend is het weer tijd voor het Kinderfestival aan Zee, een kunst- en theaterfestival voor kinderen. Geniet van twee volle dagen theater, tentoonstelling en leuke workshops op het brede strand van Velsen-Noord, boven IJmuiden. Leer zelf ijs maken, volg een animatieworkshop, maak een ballonboot of bouw mee aan Recycle Town. Voor iedere leeftijd en ontwikkelingsniveau van de kinderen is er een speciaal programma samengesteld.

14 & 15 juli 2012
Toegang: € 7,50 per persoon.

De vakantie is nog lang niet voorbij! Op DagjeWeg.NL staan de leukste tips voor deze zomer.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 juli 2012 - 367