Slapen onder de Veluwse sterrenhemel

Op nachtsafari op de Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2012 Natuur Hoenderloo, Gelderland Wanneer de nacht valt verdwijnen alle mensen van de Hoge Veluwe. Maar er blijven er een paar over. Ze wandelen door het donker naar de mooiste plekjes van het natuurgebied, luisteren naar alle dierengeluiden om zich heen en slapen tenslotte onder de sterrenhemel. Een nachtje op de Hoge Veluwe: het is mogelijk tijdens de speciale Nachtsafari. Wie gaat er mee?

Liggend op hun rug luisteren de deelnemers van de Nachtsafari naar de geluiden om hen heen. Luister! De nachtzwaluw roept en in de verte wroeten de wilde zwijnen. Een bijzondere ervaring, een nachtje slapen op de Hoge Veluwe. Op vrijdag 13 juli en vrijdag 3 augustus neemt boswachter Henk Ruseler geïnteresseerden mee de Veluwse nacht in. Vroeg in de avond wandelt de hele groep naar het kamp. Daarna volgt een wandeling door het donker, waarbij de boswachter de mooiste plekjes aanwijst. Misschien loop je nog wel een edelhert, ree of wild zwijn tegen het lijf! Bij terugkomst in het kamp mogen deelnemers een slaapplekje kiezen. Onder de sterrenhemel of toch maar in een tent?

Nachtsafari in Nationaal Park de Hoge Veluwe.
Vrijdag 13 juli en vrijdag 3 augustus 2012 om 18:00 uur.
Toegang: € 87,- per persoon.

Kinderen op de Veluwe

Ook kinderen mogen een nachtje doorbrengen op de Veluwe. Op verschillende data in juli en augustus zijn ze welkom bij de ingang Hoenderloo, waar de boswachter staat te wachten. Samen met zijn assistenten maakt hij eerst wat lekkers bij het kampvuur. Daarna gaan ook de kinderen de donkere nacht in voor een spannende tocht, waarna ze heerlijk slapen in het kamp.

Data Kindersafari: 17, 19 en 20 juli & 10, 13, 16 en 17 augustus.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-07-12 14:19:51 - 540