1

Creatief met zand

Ontdek de veelzijdigheid van zand

Zand en strand Redactioneel door

archief oud artikel 23 juli 2012 Toerisme Bij het woord 'zand' denk je vast al gauw aan een dag bakken aan het strand, maar wist je dat je met zand de mooiste creaties kunt maken? Ontdek de veelzijdigheid van dit natuurelement en laat je creativiteit de vrije loop tijdens één van deze zandworkshops!

Maak je eigen zandsculptuur

Wie dacht dat alleen professionele kunstenaars zandsculpturen kunnen maken, heeft het mis. Tijdens een workshop leren de deelnemers de mooiste creaties maken van zand en water. Je zult versteld staan van wat voor prachtige kunstwerken je maakt van deze natuurelementen. Na uitleg over de basistechniek gaat iedereen aan de slag met emmers zand, schepjes, vormpjes, harken en spatels en creëer je je eigen zandsculptuur. Vergeet geen foto van het resultaat te maken, want je sculptuur mee naar huis nemen, wordt een beetje lastig.

Word een zandschilder

Wist je dat je met zand ook mooie schilderijen kunt maken? Ontdek het tijdens een les zandschilderen. Wie weet schuilt er een getalenteerd schilder in jou! Door het werken met zandkorrels van verschillende formaten en kleuren ontstaat er een kleurrijk resultaat met een mooi reliëf. Na de workshop neem je het schilderij mee naar huis waar je het een mooi plaatsje kunt geven.

Wie bouwt de hoogste vuurtoren?

Natuurlijk is zand ook hartstikke leuk voor kinderen. Ontdek hoe hoog een vuurtoren van zand kan zijn op het strandje van Terherne in Friesland. Eerst krijg je uitleg over de techniek van bouwen met zand en vervolgens steek je samen met vrienden de handen uit de mouwen om een zo hoog mogelijke vuurtoren te bouwen. Vergeet niet het hoofd koel te houden en blijf werken vanuit de techniek die nodig is om de eindstreep te halen met een resultaat dat rechtop staat. Verlies je de methode uit het oog, dan is de kans groot dat op het moment van de waarheid de vuurtoren het loodje legt en ineenstort...

Kom tot rust

Moe geworden van al die creatieve uitspattingen? Ontspan tijdens een yogales op het strand. Terwijl het zand tussen de tenen kriebelt, de zeemeeuwen en golven de achtergrondmuziek verzorgen en je uitkijkt op de horizon kom je heerlijk tot rust.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 juli 2012 - 413