Speur naar boeven en geld

Spannende dagen in het GeldMuseum

GeldMuseum Nieuws door

archief oud artikel 30 juli 2012 Toerisme Utrecht, Utrecht Een dagje in het museum rondlopen hoeft echt niet saai te zijn. Vooral niet in het GeldMuseum waar alles draait om de gezinstentoonstelling 'Snel Geld'! Ga het boevenpad op, ontdek sluwe oplichters en kraak de kluiscode.

De gevaarlijke en spannende wereld van geldcriminelen komt even dichterbij tijdens de tentoonstelling 'Snel Geld' in het GeldMuseum. Ontdek wat deze slimme criminelen doen om zo snel mogelijk veel geld te verdienen. Bekijk vervalste munten en bankbiljetten, of volg 'Het Boevenpad' en kraak de kluiscode en ontcijfer boeventaal. Wie weet ontdek jij dan wel waar de buit verstopt is! Op de 'GeldPolitie-Academie' kunnen de echte speurneuzen de politie helpen om een bende op te rollen of ontwerp je eigen bankbiljet. Maar let op; zorg er wel voor dat de dieven hem niet makkelijk na kunnen maken.

Praktische informatie

De gezinstentoonstelling 'Snel Geld' loopt van 30 juni tot en met 2 september 2012. Elke donderdag tot en met 30 augustus wordt er een kinderrondleiding door de tentoonstelling gegeven. Deze begint om 14:00 uur. De 'GeldPolitie-Academie' is alleen op dinsdagen te volgen, tot en met 14 augustus. De andere spannende activiteiten draaien elke dag tijdens openingstijden.

Blijf op de hoogte van de leukste uitjes in de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 30 juli 2012 - 576