Dring door in de duisternis

Op zoek naar geheimzinnige nachtdieren in het Mariëndal

Bezoekerscentrum De Helderse Vallei Nieuws door

archief oud artikel 10 augustus 2012 Natuur Ze fladderen bijna onzichtbaar door de duisternis en verschuilen zich dan snel weer in een donker hoekje. Wie heeft de mysterieuze vleermuis wel eens gespot? De gids van Landschap Noord-Holland gaat vanavond voor in de zoektocht naar deze donkere zoogdieren. Duik ook het duister in tijdens deze natuurexcursie in het Mariëndal.

Ze houden niet van bekijks, die vleermuizen. Daarom is het voor de meeste mensen moeilijk om deze geheimzinnige dieren te spotten. Maar wie toch meer wil leren over vleermuizen kan vrijdag 10 augustus om 21:00 uur op pad met de gids van Landschap Noord-Holland. Hij gaat de deelnemers van de avondexcursie voor in de zoektocht naar vleermuizen in het Mariëndal.

Vleermuizen in Nederland

Ze kunnen nauwelijks zien, maar toch weten er zeven verschillende soorten vleermuizen hun weg te vinden in Nederland. Door hun oren goed te gebruiken navigeren ze door de nacht. Ze laten een geluid horen wat weerkaatst op voorwerpen en vliegende insecten. Door middel van dit geluid localiseren vleermuizen hun prooi en weten ze die uiteindelijk te vangen. De gids van Landschap Noord-Holland neemt een speciaal apparaat mee voor de excursie. Met deze zogenaamde batdetector maakt hij de geluiden van de vleermuizen hoorbaar. Zo is de kans op het zien van een vleermuis wel heel groot!

Geheimzinnige nachtdieren in Mariëndal.
Bezoekerscentrum De Helderse Vallei.
Vrijdag 10 augustus 2012, van 21:00 uur tot 23:00 uur.
Prijs: € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen. Beschermers krijgen korting.
Meld je aan voor de excursie!

De natuur zit vol verrassingen. Ontdek het tijdens één van deze leerzame uitje in de natuur!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 augustus 2012 - 125