Pluk een roos

Rozenfestival Lottum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Modeltuinen, rozendokter en een tuinfair

13 augustus 2012 Natuur Lottum, Limburg Lottum lijkt vandaag wel een beetje op de Keukenhof, maar dan zonder tulpen en met rozen. Voor het jaarlijkse Rozenfestival is het dorpje versierd met miljoenen rozenknopjes en tienduizenden snijrozen. Kom ook kijken bij deze bloemenzee.

Ga ook even langs bij de rozendokter

Vandaag is de laatste dag dat je het Rozenfestival in Lottum nog kunt bezoeken. Het dorpje is speciaal voor dit festival overspoeld met rozen. Overal waar je kijkt, zie je rozen. Het sfeervolle Marktplein is één bloemenzee en ook kasteel de Borggraaf is een sprookje om te zien met al die rozen. Maar er is meer: rozen als mozaïek, modeltuinen, kasrozen, rozenmuziek, rozenfilms en een tuinfair. Ook kun je zelf aan de slag met bloemschikdemonstraties of door even langs te gaan bij de rozendokter.

Toegang

Het Rozenfestival is alleen vandaag nog te bezoeken van 10:00 uur tot 23:00 uur. Een toegangskaart voor volwassenen kost 12,50 euro, voor kinderen is de toegang gratis.

Ook leuk: het Rozenpad. Het Rozenpad gaat langs allemaal rozenvelden waar je bijvoorbeeld prachtige foto's kunt maken van de bloemen. Het Rozenpad is 6,6 kilometer lang.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-13 08:14:25 - 271