1

Smullen van raasdonders met spek

Westfriese Waterweken

Nieuws door

archief oud artikel 24 augustus 2012 Cultuur Hoorn, Noord-Holland Met muziek, bootjes, eten en kleinkunst viert Hoorn het einde van de zomervakantie. Tijdens dit slotakkoord van de Westfriese Waterweken staat de haven bol van de activiteiten. Schuif van 24 tot en met 26 augustus aan voor een portie raasdonders met spek en vaar rond in een oude reddingboot.

Van de Karperkuil tot op het Oostereiland vinden bezoekers van de Westfriese Waterweken vermaak. Of dat nou spetterende kinderattracties zijn of een hele verzameling gebruikte boten, voor iedereen is er wat te doen of te zien. In de historische binnenhaven liggen er boten in allerlei soorten en maten bijeen, de meeste op zoek naar een nieuwe eigenaar. Droom weg op deze grote gebruikte Botenbeurs en wie weet vaar je zelf met een nieuwe boot de haven uit.

Eten als een kapitein

Op het Oostereiland serveert de chef van Brasserie Oostereiland op vrijdag, zaterdag en zondag een echt kapiteinskostje. Wie lust er raasdonders met spek en wat ingelegd zuur? Schuif dan aan op het voormalige gevangeniseiland tussen 16:00 uur en 20:00 uur. En vertrek met een goedgevulde maag naar de Veermanskade. Hier mag iedereen een rondvaart maken met de reddingboot Tjerck Hiddes en is er informatie te vinden over het Reddingmuseum Doris Rijkers in Den Helder.

Kinderattracties

Ook de kinderen weten zich te vermaken in de Hoornse haven. Op het Baatland staat een enorme opblaasbare waterattracties waar ze op kunnen spelen en uiteraard kletsnat worden. Kunstschilder Bert Broers leert de kinderen hoe ze een zeegezicht kunnen schilderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 24 augustus 2012 - 373

Dit past bij 'Smullen van raasdonders met spek'