Op safari in De Wieden

Wiedensafari |  
Nieuws door

Met een schepnet op zoek naar waterbeestjes

21 augustus 2012 Natuur Sint Jansklooster, Overijssel Beleef vandaag nog een laatste restje zomervakantie en ga op watersafari in natuurgebied De Wieden. Trek een paar laarzen aan, neem een schepnet mee en ontdek bijzondere waterdiertjes.

Vanuit de excursieboot ontdek je de grote waterdieren, zoals eenden

Natuurmonumenten organiseert vandaag een leuke excursie in natuurgebied De Wieden. Eerst ga je een uur waterbeestjes vangen en daarna is het tijd voor een ontspannen vaarexcursie.

Vanaf een vlonder in het natuurgebied proberen kinderen om zoveel mogelijk waterbeestjes te vangen. Gelukt? Pak er dan een zoekkaart bij om er achter te komen wat voor diertje het is. Ook kun je het altijd aan de natuurgids vragen. Vanuit de excursieboot ontdek je de grote waterdieren, zoals eenden en aalscholvers. De boswachter stuurt de boot door smalle sloten en over open water. Onderweg vertelt hij veel over het water en zijn bewoners en je kunt hem daarover alles vragen. De excursie duurt twee uur en begint om 11:00 uur, 12:30 uur en 13:45 uur. Ook zijn er excursies op 28 augustus 2012.

Veen

De safari begint bij bezoekerscentrum De Wieden. Hier gaan bezoekers terug in de tijd van de veenkoloniën. Natuurgebied De Wieden vormt samen met het aangrenzende Nationaal Park De Weerribben één van de belangrijkste laagveenmoerasgebieden van West-Europa. Dit moerasgebied is in de 17e eeuw ontstaan door vervening en bestaat uit trekgaten en plassen, rietvelden, hooilanden en moerasbos.

Bekijk ook eens de startpagina van DagjeWeg.NL over natuur.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-20 14:00:38 - 202