1

Dagje museum in de herfstvakantie

Dagje museum in de herfstvakantie

Herfstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 25 september 2012 Cultuur De herfstvakantie is in zicht! Trek je laarzen aan en trek eropuit in dit stormachtige weekje. Maak je eigen soep in het universiteitsmuseum Utrecht, word een detective in het Museum voor Communicatie of krijg blauw bloed in Paleis het Loo. Dit is de Herfstvakantie Top 5!

Prinsessendagen op het Loo

APELDOORN - Altijd al een echte prinses willen zijn? Kom dan deze herfstvakantie naar de Prins(ess)endagen op Paleis het Loo en neem plaats op een koninklijke troon. Kinderen staan centraal op de Prinse(sse)ndagen op 16, 17, 20 en 21 oktober 2012. De kinderen worden geschminkt en mogen een eigen kroon versieren. Als ze er van top tot teen uit zien als een prins(es) kunnen ze in stijl een ritje maken in een paardentram of koets. Ook leuk is de kinderaudiotour. Hierbij loop je met een hoofdtelefoon op langs de paleiskamers en worden er spannende verhalen over het paleis en zijn bewoners verteld. En zijn er nog vragen? Buiten rijdt er een klassieke hofauto rond met chauffeur die overal een antwoord op heeft.

16, 17, 20 en 21 oktober 2012
Toegang: 1,50 euro bovenop de reguliere entreeprijs.

Beleger het Legermuseum

DELFT - Hoe bouw je een sterke muur en hoe ver schiet een katapult? In het Legermuseum ontdek je in de herfstvakantie hoe je voorkomt dat een vijand een kasteel binnendringt. In de tentoonstelling Toernooiridders gaan kinderen met Lego-stenen aan de slag en leren ze hoe je een verdedigingsmuur moet bouwen. Op de grote binnenplaats is te zien hoe een trebuchet werkt, dit is een reuzenkatapult die in de middeleeuwen gebruikt werd om kastelen te belegeren. Zelf ervaren hoe het is om toernooiridder te zijn? Pas een helm, voel hoe zwaar het zwaard is of span een kruisboog. Dat is spannend!

13 tot en met 28 oktober 2012
Toegang: 7,50 euro voor volwassenen en 3,- euro voor kinderen.
. Muiderslot

Soep maken in het Universiteitsmuseum

UTRECHT - Ook het Universiteitsmuseum heeft allerlei leuke activiteiten verzonnen voor de herfstvakantie. Je kunt bijvoorbeeld je eigen soep maken met kruiden uit de museumtuin. En ooit wel eens gehoord van upcyclen? Dan maak je waardeloze spullen een waardevolle cadeau. In het Universiteitsmuseum doe je dat samen met een kunstenaar. Op zondag 14 oktober 2012 kun je lekker achterover leunen en luisteren naar de verhalen van Toon Tellegen over de eekhoorn, mier en olifant. Natuurlijk is de rest van het museum ook gewoon open en kun je bijvoorbeeld lekker aan de slag gaan in het Jeugdlab.

13 oktober tot en met 28 oktober 2012
Toegang: 7,- euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen.

Detectives in het Museum voor Communicatie

DEN HAAG - In het Museum voor Communicatie worden kinderen deze herfstvakantie echte detectives. Gewapend met een 'Detectivekit' gaan kinderen op zoek naar de eigenaar van een telefoon die onlangs in het museum gevonden is. Zo ontdekken zij hoe je van alles te weten kunt komen van iemand, zonder dat je die persoon echt ziet. Overal in het museum liggen aanwijzingen verborgen. Eigenaar gevonden? Dan krijg je een certificaat en word je toegelaten tot de Muscom Orde der Privédetectives.

13 tot en met 21 oktober
Toegang: 8,50 euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Luisteren naar verhalen op het Muiderslot

In de herfstvakantie ga je terug in de tijd op het Muiderslot. Elke dinsdag, donderdag en zondag kun je luisteren naar een spannend verhaal over ridder Walewein. Hij is de dapperste ridder van koning Arthur en gaat op reis naar een mysterieus oosters land. Daar houdt koning Assentijn zijn beeldschone dochter Ysabelle gevangen in een tuin met gouden bomen. Ridder Walewein heeft beloofd haar te bevrijden. Zal het hem lukken?

13 tot en met 26 oktober 2012
Toegang: 12,50 voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen.

Vind nog veel meer leuke activiteiten voor de herfstvakantie.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 25 september 2012 - 1229