Dagje uit dit weekend!

Kalender DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Chocolade, koningin Beatrix en springende militairen

20 september 2012 Cultuur Haastrecht, Zuid-Holland Het wordt een druilerig herfstweekend met veel regen, maar met deze tips laat DagjeWeg.NL je weekend weer schijnen. Koningin Beatrix opent dit weekend het vernieuwde Stedelijk Museum, Haastrecht is bedolven onder een grote lading chocolade en in Ede vallen er honderden parachutisten uit de lucht. Genoeg te doen dus!

Stedelijk Museum Amsterdam

Eindelijk is het dan zover: zaterdag 22 september opent koningin Beatrix de deuren van het vernieuwde Stedelijk Museum. De verbouwing heeft zo'n tien jaar geduurd, maar heeft het museum wel twee keer zo groot gemaakt. Met de gloednieuwe 'badkuip' vleugel beschikt het museum over meer ruimte dan ooit. Het museum trapt af met de tentoonstelling Beyond Imagination en is een eerbetoon alle kunst die in Amsterdam en Nederland wordt gemaakt. Directeur Ann Goldstein heeft er zin in. "Het Stedelijk moet een ontmoetingscentrum zijn waar mensen ook komen om koffie te drinken. Net zoals dat vroeger was." Vanaf zondag 23 september mag iedereen een kijkje nemen in het museum.

Beyond Imagination
23 september tot en met 11 november 2012
Toegang: 15,- euro voor volwassenen, gratis voor kinderen tot dertien jaar.

Airborne Ede

In september 1944 landden honderden parachutisten op de Ginkelse heide bij Ede. Elk jaar wordt de tijd weer even teruggedraaid en herdenken we deze mass drop. Zaterdag 22 september 2012 worden er vanaf 09:30 uur weer honderd parachutisten boven de hei gedropt. Sommigen springen uit authentieke Dakota's. Kijk dus vooral omhoog! Neem tussen de landingen door een kijkje bij de grande finale van het festival Gelegerd in Gelderland. Je wandelt door 2000 jaar Gelderse historie met typische soldatenmaaltijden en militaire voertuigen.

Airborne Luchtlandingen
22 september van 09:30 uur tot 15:00 uur.
Toegang: gratis.

Beleef Landleven

Wie kent het tijdschrift Landleven? Een magazine vol leuke tips voor huis en tuin. Landleven komt dit weekend tot leven in het Nederlands Openluchtmuseum. Op de gezellige markt Beleef Landleven zijn honderd kraampjes bomvol met leuke spulletjes. Ook zijn er leuke demonstraties, zoals over wecken of ganzendrijven met honden. Kom ook eens kijken bij het NK zeismaaien of leer alles over het houden van bijen. Kinderen kunnen knuffelen met zachte ezels, of misschien wel een ritje maken op het dier.

Beleef Landleven
22 en 23 september 2012
Toegang: 14,95 euro voor volwassenen en 10,50 euro voor kinderen tot dertien jaar.

Chocoladefestival

Alle chocoladefans opgelet! Dit weekend staat heel Haastrecht in het teken van deze bruine lekkernij voor het Chocoladefestival. Er zijn chocoladefonteinen, je kunt je laten bodypainten met chocolade of je kunt je eigen chocoladereep pimpen! Ook erg leuk: als je een gouden wikkel vindt in een chocoladereep mag je een dag lang chocolade maken in een atelier. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!

Chocoladefestival Haastrecht
22 september 2012 van 10:00 uur tot 16:00 uur.
Toegang: gratis.

Enorme Vlooienmarkt

De vlooienmarkt in de Amsterdamse IJ-hallen is één van de bekendste. Wie wat te verkopen heeft, huurt een kraam en is binnen no-time van z'n troep verlost. En bezoekers gaan met leuke spulletjes naar huis! De markt is enorm groot, dus er is zeker een kans van slagen. Lekker goedkoop shoppen!

IJ-hallen
22 en 23 september 2012 van 09:00 uur tot 16:30 uur.
Toegang: parkeren is gratis, entree is 4,- euro voor volwassenen.

Vind nog veel meer leuke uitjes op de kalender van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-09-12 08:45:20 - 710