1

Beleef Landleven




Beleef Landleven

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het evenement Beleef Landleven, op zaterdag 22 en zondag 23 september in het Nederlands Openluchtmuseum, is het ware dagje uit voor iedereen die van het buitenleven houdt.

In het museum zijn activiteiten voor jong en oud. Een gezellige belevingsmarkt met meer dan 100 kramen waar u kunt kijken, proeven en kopen, workshops met leuke, leerzame tips voor huis en tuin, kinderactiviteiten, dieren en demonstraties van oude maar nog altijd zinvolle ambachten. In het idyllische museumpark komt het magazine Landleven tot leven.

Tijdens Beleef Landleven ontmoeten de historische ambachten en presentaties in het Openluchtmuseum hun hedendaagse equivalent. Zo blaast Carolina Verhoeven van de Academie Culinaire Historie het aloude ‘wecken’ nieuw leven in tijdens een presentatie. Op zaterdag 22 september wordt het NK zeismaaien georganiseerd en tuinbouwexpert Christ Tielemans geeft rondleidingen langs museale moestuinen.

Activiteiten voor kinderen
Onderweg zijn er ook speciaal op kinderen gerichte presentaties en doe-activiteiten. Tijdens Beleef Landleven staan er ezeltjes te popelen om een ritje te maken en laten de liefste en zachte dieren zich graag even knuffelen.

De scouting is van de partij en op de dierenweide is een grote gezellige kinderboerderij. De handen uit de mouwen en een zelf gevlochten muurtje lemen? Ook dat kan tijdens de Beleef Landlevendagen en de demonstratie ganzendrijven met honden of het ploegen met Nederlandse trekpaarden is een attractie voor jong en oud.

In het museum maken bezoekers kennis met talloze oud-Nederlandse huisdierrassen, maar er zijn ook alpaca’s. Imkers vertellen alles over bijen houden. En u kunt zien hoe u een amfibieënpoel aangelegd moet worden. Louis Fraanje vertelt verhalen van de Veluwe en er is een rondleiding langs de schat aan historische boerderijen die het museum rijk is.

Vendeliers en volksdansers
Een grote delegatie vendeliers en tamboers geeft een indrukwekkende demonstratie van hun kunnen. Ook zijn er diverse folklore dansgroepen – van alle leeftijden – aanwezig. Zij demonstreren oud-Nederlandse dansen in traditionele kleding.

 Bezoek www.openluchtmuseum.nl

Beleef Landleven
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.