1

Wie gaat mee op wereldreis?

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 28 september 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Of een beeld meer zegt dan duizend woorden? De prachtige illustraties in kinderboeken spreken in ieder geval tot de verbeelding. In de boeken Een vijver vol inkt, Het Muizenhuis - Sam & Julia en Kleine Man en God staan volgens de jury vol met de mooiste tekeningen. En deze prachtige pareltjes hangen nu in het Rijksmuseum!

De mooiste illustraties van kinderboeken maken ieder jaar kans op een prijs. De beste tekenaars ontvangen een Penseel of het Palet voor hun kunstwerken. Dit jaar sleepte illustrator Sieb Posthuma het Gouden Penseel in de wacht voor zijn illustraties in het boek Een vijver vol inkt van Annie M.G. Schmidt. Wie benieuwd is naar zijn mooie plaatjes, en die van de andere winnaars, koopt een ticket voor het Rijksmuseum in Amsterdam. Het museum maakt ieder jaar een mooie tentoonstelling met de winnende plaatjes uit de boeken. Voor kinderen een feest van herkenning wanneer ze de afbeeldingen uit hun leesboeken zien hangen! Het Rijksmuseum probeert hen op deze manier kennis te laten maken met kunst. En er is meer...

KinderenNaar een museumGezinsuitjes

Kinderworkshop

Speciaal voor de Kinderboekenweek en de tentoonstelling Penselen tovert het Rijksmuseum een verrassende workshop uit de hoge hoed. Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen mee op wereldreis! Ze gaan terug naar de Nederlanders van de 17e eeuw die nog geen idee hadden van andere landen en continenten. Nieuwe landen en nieuwe culturen: het wordt een echte ontdekkingsreis. Onderweg voeren de kinderen allerlei opdrachten uit, om uiteindelijk de verdwenen Chinese afbeeldingen op het porselein terug te vinden.

Workshop: ik ga op reis en neem mee in het Rijksmuseum.
Van 29 september 2012 tot en met 13 januari 2013.
Op zaterdag en zondag op verschillende tijdstippen. In de herfstvakantie en de kerstvakantie iedere dag te reserveren.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 28 september 2012 - 295