Ik ga op reis en neem mee




Ik ga op reis en neem mee

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met de workshop die aansluit bij het thema van de kinderboeken week: Hallo wereld!

De 17de eeuw was een tijd waarin Nederlanders, soms voor de allereerste keer ooit, de wereld introkken en nieuwe culturen ontmoetten. Al die nieuwe landen en nieuwe culturen hebben ons toen verrast en geïnspireerd. In deze workshop laten we kinderen hetzelfde meemaken: in het museum maken zij – als echte 17de-eeuwers - een reis door de wereld. Daarbij stuiten ze op een probleem, want al het prachtige porselein dat door de VOC vanuit China is meegenomen, blijkt niet goed te zijn overgekomen: alle Chinese afbeeldingen zijn miraculeus verdwenen.

Tijdens een missie, onder begeleiding van een museumdocent, krijgen de kinderen te maken met allerlei opdrachten die ze moeten vervullen. De hamvraag is of ze de verdwenen porseleinen afbeeldingen weer terug vinden. Het is een workshop waarin kinderen via verhaal en spel door het museum gaan, om uiteindelijk het kunstige ambacht van ‘porselein beschilderen’ onder de knie moeten zien te krijgen.

 

Ik ga op reis en neem mee
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.