Laat je betoveren in Arnhem

Arnhem | Nieuws door

Ontsnap aan de werkelijkheid tijdens het Sprookjesfestival

17 oktober 2012 Cultuur Sprookjes bestaan niet? Arnhem bewijst het tegendeel! Tot en met zondag 21 oktober 2012 is de stad omgetoverd tot één groot Sprookjesoord, waar de spannendste dingen gebeuren. De betoverende voorstellingen, leerzame workshops en activiteiten spannende films laten sprookjes tot leven komen.

Altijd al een magische bal willen knutselen? Of je eigen toverdrankje willen brouwen? Kom naar Arnhem en waan je in een betoverende wereld tijdens het Sprookjesfestival. De stad staat deze herfstvakantie volledig in het teken van mooie zeemeerminnen, gemene padden, boze heksen, knappe prinsen en andere sprookjesfiguren. Luister naar de spannende verhalen van de Droomverteller, maak een waterdierenmasker en tover de meest magische hapjes in elkaar tijdens de Magische Kookshow.

Kasteel Rosendael

Ontmoet je favoriete sprookjeshelden in Kasteel Rosendael. In het kasteel kun je dwalen door de sprookjesachtige kamers en buiten zijn er optredens van onder andere Ridder Richard. Ook kun je de elfjesboom bewonderen en meedoen met het Sprookjesfiguren-zoekspel.

Duimelijntje

Duimelijntje heeft het niet altijd even makkelijk. Ze wordt uit een bloem geboren, maar heeft geen idee wie haar ouders zijn. Vervolgens wordt ze ontvoerd door een gemene pad en leeft ze ook een tijdje onder de grond. Uiteindelijk vindt Duimelijntje gelukkig haar thuis. Benieuwd hoe dat verloopt? Kom naar de voorstelling, uitgevoerd door Poppentheater Koekla en ontdek het!

Jij durft!

Ben jij net zo dapper en creatief als Klein Duimpje? Hoe word je eigenlijk moedig? Tijdens Theaterworkshop Jij durft! ontdekken kinderen het. Aan de hand van uitdagende opdrachten gaan ze met elkaar op avontuur om met een grote dosis zelfvertrouwen te eindigen!

Meer activiteiten

Er is nog veel meer te doen tijdens het Sprookjesfestival in Arnhem. Bekijk het programma op de website voor een compleet overzicht. Ook papa's en mama's hoeven niet stil te zitten. Voor hen is er een speciaal programma met activiteiten en workshops rondom het thema sprookjes.

Ontdek wat Arnhem nog meer te bieden heeft.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-10-15 14:56:01 - 442