1

Indianen in het Ilperveld!

Leuke tip voor de herfstvakantie

Bezoekerscentrum Ilperveld Nieuws door

archief oud artikel 24 oktober 2012 Cultuur Landsmeer, Noord-Holland Zet je verentooi op en maak je klaar voor een reis naar een onbewoond eiland. Rooksignalen maken, een wigwam bouwen en marshmellows roosteren, net als een echte indiaan. Een ticket voor de reis is te koop bij bezoekerscentrum Ilperveld.

In de herfstvakantie organiseert Landschap Noord-Holland spannende indianendagen vanaf bezoekerscentrum Ilperveld. De reis begint met een tocht naar een onbewoond eiland. Hier worden kinderen echte indianen. Een wigwam bouwen, een pijlenboog maken, trommelen, rooksignalen maken en marshmellows roosteren, dat klinkt toch super!

Ouders

Ouders gaan aan de slag met spirituele leven van de indianen, bijvoorbeeld over hoe zij zo'n sterke band hebben met de natuur. Ook kunnen zij aan de slag met het bedenken van indianennamen voor kinderen of leren hoe de constructie van een wigwam in elkaar zit.

De activiteiten vinden allemaal plaats in natuurgebied Ilperveld. Dit natuurgebied is alleen per boot bereikbaar. Bij het bezoekerscentrum zijn roeiboten, kano's, kayaks en fluisterboten te huur.

Mee met Indianen in het Ilperveld kan op 24, 25 en 26 oktober. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl.

Trommelen, rooksignalen maken en marshmellows roosteren, dat klinkt toch super!
Vind nog veel meer leuke uitjes in de natuur op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 24 oktober 2012 - 266