Blote billen in de Efteling

Nieuwe Kleren van de Keizer nieuwste sprookje in Efteling

De Efteling Nieuws door

archief oud artikel 8 november 2012 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant Een nieuwe bewoner paradeert de poorten van de sprookjesachtige Efteling binnen. Hij heeft geen oog voor het bezoek, want deze keizer is alleen maar met zichzelf bezig. En met zijn kleding natuurlijk! Maak kennis met deze eigenwijze keizer (in zijn blote billen!) in het nieuwe sprookje De Nieuwe Kleren van de Keizer.

Een nieuw paleis verrees in het Sprookjesbos in de Efteling. Dit jaar viert het populaire park haar 60-jarig bestaan en trakteert de bezoekers op veel nieuwe attracties. Onlangs opende de spectaculaire waterattracties Aquanura en nu is het tijd voor een fonkelnieuw sprookje. Het Sprookjesbos krijgt er een nieuwe bewoner bij en dat heeft nog wat voeten in de aarde. Want het is niet zomaar een bewoner, maar een echte keizer. Deze ijdele keizer komt uit het sprookje van Hans Christian Andersen. Het belangrijkste in zijn leven is zijn garderobe en overal vandaan laat hij kleermakers komen om de mooiste kleren te maken. Maar dan komen er twee kleermakers, die van de keizer's ijdelheid misbruik maken. Het verhaal eindigt met een beschamende vertoning van de keizer in zijn blote billen!

De Nieuwe Kleren van de Keizer in de Efteling

In de Efteling slijt de keizer zijn dagen door in vol ornaat voor de paleismuren te paraderen in zijn nieuwe outfit. Rechts van de muren staat een theehuis, met achter de ramen het silhouet van een kleermaker die druk in de weer is met naald en draad. Op het dak van het theehuis staat een glanzende gouden theepot. Na dit nieuwe sprookjes is het even klaar met de nieuwigheden in de Efteling. Maar natuurlijk wordt het jubileumjaar is stijl afgesloten met een Oud & Nieuw feest. Tot middernacht zijn de attracties open en met een spetterende vuurwerkshow start 2013.

"Er was eens een keizer die heel ijdel was..."

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 8 november 2012 - 1291