1

Genieten in Utrecht!

Op zoek naar een dag vermaak? Utrecht heeft alles!

Bezoek Utrecht! Nieuws door

archief oud artikel 13 november 2012 Toerisme Utrecht, Utrecht Beklim de Domtoren en geniet van een prachtig uitzicht, struin daarna wat boetiekjes af langs de Oudegracht en geniet als dagafsluiter van een wijntje en een stokbroodje op het altijd gezellige Neude. Utrecht is de perfecte bestemming voor een dagje weg. Shoppen, lekker eten en cultuur snuiven: kom naar Utrecht!

Utrecht: klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om een dag lang te genieten van alle trendy winkels, gezellige terrasjes en restaurants. Vanaf station Utrecht Centraal sta je meteen middenin het centrum van Utrecht en kan het shoppen beginnen. Een pluspunt aan dit centrum is dat alles op loopafstand is. Op zoek naar iets uit de laatste mode, of juist iets heel aparts? Utrecht heeft het! Van de bekendere warenhuizen en winkelketens tot kleine boetieks en winkels met eigenzinnige concepten. En is het een regenachtige dag? Verspreid door Utrecht liggen een aantal winkelcentra waar je ook met slecht weer urenlang kunt winkelen, zoals winkelcentrum Hoog Catharijne. Ook zijn er elke dag leuke markten in Utrecht te vinden, zoals de bloemenmarkt, lapjesmarkt of streekmarkt. Erg handig zijn de winkelroutes van www.bezoek-utrecht.nl. Zo blijft geen enkel boetiekje onopgemerkt!

Cultuur

Van slenteren krijg je trek. Neem een pauze tijdens het winkelen om te lunchen in een van de broodjeszaken of eetcafés in de stad. Of sluit de gezellige dag met een uitgebreid diner. Fijnproevers vinden in Utrecht een keur aan restaurants en eetcafés voor alle gelegenheden. 's Avonds verandert de stad in een uitstekende locatie om een avondje te stappen.

Handig

Niks missen van het gezellige Utrecht? Download dan de Utrecht City Guide App. Vanaf dat moment ben je op de hoogte van het actuele aanbod in de stad. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over evenementen, hotels en restaurants, maar ook over de weekmarkten in de stad, en bijzondere tentoonstellingen in de Utrechtse musea. Met de online wandelkaart loop je met behulp van GPS eenvoudig naar je bestemming. Bijzonder is de categorie 'Voor het eerst in Utrecht', waarmee in één oogopslag te zien is wat je niet mag missen in de prachtige Domstad.

Download de Utrecht City Guide App in de iTunes Store of in de Play Store

Leuke activiteiten

Tijdens een dagje Utrecht raak je niet uitgekeken. Overal is wel wat leuks te doen. Een echte must is het beklimmen van de Domtoren. Doe dat samen met Willem de Torenwachter en luister naar zijn spannende verhalen. Vanaf 15 december kun je de Domtoren bewonderen in kerstsferen. En nog iets leuks om in je agenda te schrijven: het derde weekend van november vind je in Utrecht het grootste en leukste Smartlappenfestival van Nederland. Sluit de dag af met een hapje en drankje bij Stadskasteel Oudaen en ga terug naar het jaar 1926!

Maar er is meer. Ontdek op www.bezoek-utrecht.nl alles over de leukste workshops, zoals winterhapjes maken voor vogels. Of ga mee met een rondleiding, bijvoorbeeld langs de bouwterreinen bij station Utrecht Centraal. Of neem een kijkje bij een tentoonstelling. Een aanrader is Nijntje, het huis.

Al deze activiteiten leverde Utrecht de titel Evenementenstad 2011 op. Ontdek zelf of de stad deze titel waard is! En Doordat Utrecht in het midden van het land ligt, is de stad perfect bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Kom dus snel weer een keertje terug!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 13 november 2012 - 271


ra1ra2