Dagje uit dit weekend!

UITagenda DagjeWeg.NL |  
Redactioneel door

De leukste tips van DagjeWeg.NL

15 november 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht Het wordt steeds een beetje kouder in Nederland en de feestdagen komen dichterbij. Wat is de winter toch heerlijk! Vanaf dit weekend is Sinterklaas weer in het land en ook de eerste kerstfairs zetten hun kraampjes klaar. DagjeWeg.NL verzamelde wat leuke tips voor het weekend om helemaal in de wintersferen te komen. Fijn weekend!

Margriet Winter Fair

Verwarming aan en met een lekkere pot thee op de bank genieten van de nieuwste Margriet, dat klinkt toch heerlijk? Maar het kan nog beter! Bezoek de Margriet Winter Fair, daar komt dit gezellige tijdschrift tot leven en kom je helemaal in de sfeer van de feestdagen en de wintermaanden. Workshops, modeshows, proeverijen, kookdemonstraties, ontmoetingen met Margriet columnisten en natuurlijk veel inspiratie voor de kerst. Ook zijn er leuke optredens van Xander de Buisonjé, Glennis Grace en Jeroen van der Boom.

16 november tot 22 november 2012.
Toegang: 19,25 euro aan de kassa.

Kerst in Valkenburg

De mooiste kerstmarkt vind je in het Limburgse Valkenburg. Heel Valkenburg viert de kerst op z'n best, maar het mooiste vind je onder de grond, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Hier bevindt zich een bijzondere kerstmarkt in een ondergronds gangenstelsel, waar de kerstsfeer tot diep in de eeuwenoude gangen te zien, te horen en te proeven is. Tijdens de wandeling langs alle mooie kraampjes geniet je van prachtige kerstliederen. Ga op zoek naar een mooie kerstbal en drink onderweg een glaasje glühwein.

16 november 2012 tot en met 6 januari 2013.
Toegang voor beide markten: 8,50 euro voor volwassenen en 7,- euro voor kinderen.


Intocht Sinterklaas

Aanstaande zaterdag zet de 'echte' Sinterklaas voet aan wal Roermond. Via de Maas vaart de goedheilgman de Roer op en gaat aan wal aan de zijde van de Vismarkt. Met zijn paard en zijn pieten vertrekt hij dan voor een tochtje door de stad om zoveel mogelijk kindjes te kunnen zien. Die route kun je later ook zelf nog een keertje lopen met een gids van de VVV. Op verschillende plekken in de stad kun je genieten van leuke optredens, van onder andere Ernst en Bobbie, Ralph Mackenbach en Djumbo.

17 november 2012. Blijf je liever thuis? Zet dan om 12:00 uur de televisie op Nederland 3 voor een extra lange aflevering van het Sinterklaasjournaal.
Toegang: gratis.

Smartlappen in Utrecht

In veertig verschillende restaurants en cafés kun je dit weekend meedeinen met hartverscheurende liederen tijdens het Smartlappenfestival. Levensliederen vertolkt door bands als Pure Ellende, Nooit meer eenzaam en Alle 13 Jaanke, slepen je mee in een avondje heerlijk meezingen. Het Smartlappenfestival in Utrecht is hét evenement van de lach en de traan, van Oud-Hollandsche liederen tot druipende meezingers.

16, 17 en 18 november 2012.
Toegang: gratis.

Museum Catharijneconvent

In Museum Catharijneconvent is vanaf dit weekend een nieuwe tentoonstelling te zien: Ontsnapt aan de Beeldenstorm. In de tentoonstelling zijn ongeveer negentig beelden te zien uit de Utrechtse beeldhouwkunst van het einde van de vijftiende en de vroege zestiende eeuw. De kunstwerken zijn hier tot in het kleinste detail te zien. Erg handig zijn de zes themaroutes. Zo mis je geen enkel beeld en leer je ook van alles over de geschiedenis ervan.

16 november 2012 tot en met 24 februari 2013.
Toegang: 9,50 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen.


kinderen sinterklaas familiedag

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-12 14:21:47 - 584